İngiltere'den aşı pasaportu sinyali: Hiçbir zaman reddetmedik

İngiltere'den aşı pasaportu sinyali: Hiçbir zaman reddetmedik
İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, rezervasyonun illegal olduğunu belirterek, ''Yasadışı iş yapmayın'' uyarısında bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiliz otoriteleri tatilin yasadışı olduğunu, rezervasyon yapmaktan kaçınılması gerektiğini belirten açıklamaları devam ediyor.

‘’Rezervasyon yapmak şu aşamada yasadışı’’

Son olarak İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, BBC Radyo 4'te katıldığı programda, ''Yaz tatili için rezervasyon yapmayın, şu aşamada bu yasadışı.'' ifadelerini kullandı.

‘’Her şeyin netleşmesini bekleyin’’

Shapps'ın açıklamaları sonrası İngiliz tatilcilerin kafasının iyice karıştığı belirtiliyor. Tatilcilerin, 'Şu anda rezervasyon yapmanın mı, şu anda tatile gitmenin mi, yoksa yazın tatile gitmenin mi'' yasadışı olduğu konusunda karmaşa yaşadığının hatırlatılması üzerine Grant Shapps, ''Şu aşamada yazın tatil yapılıp yapılamayacağı belli değil. Rezervasyon yapmadan önce her şeyin netleşmesini bekleyin.'' ifadelerini kullandı.

Aşı pasaportu konusunda U dönüşü

Aşı pasaportu ile ilgili soruya da yanıt veren Grant Shapps, U dönüşü anlamına gelecek bir ifade kullandı. Shapps, diğer ülkelerle bu konuda görüşme halinde olduklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta açıklama yapan Hükümetin Aşılamadan Sorumlu Bakanı Nadhim Zahawi de, aşı belgesi isteyenlerin bunu doktorundan temin edebileceğini açıklamıştı.

‘’Seyahat için aşı pasaportu fikrini hiçbir zaman reddetmedik’’

Ancak aradan geçen süre içinde İngiliz hükümetinin aşı olan insanların bilgilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla bir teknoloji şirketiyle anlaştığı öğrenildi. Grant Shapps ise, ''Hükümet seyahatler için aşı pasaportu fikrini hiçbir zaman reddetmedi. Karşı çıktığımız şey, insanların İngiltere içindeki yerlere girmek için aşı pasaportuna ihtiyaç duyması. Aşı pasaportu ile ilgili olarak Singapur dahil birçok ülkeyle görüşüyoruz. Uluslararası seyahat söz konusu olduğunda, tıpkı sarı hummada olduğu gibi, bir aşı kartına ya da test sonucuna ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum.'' dedi.



Bu Haber 10.02.2021 - 15:26:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.