İngiltere'deki rezervasyonlarda yüzde 500'ü geçen artışlar yaşanıyor

İngiltere'deki rezervasyonlarda yüzde 500'ü geçen artışlar yaşanıyor
İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın kapanmadan çıkış için açıkladığı yol haritası sonrası, rezervasyonların artışa geçtiği bildirildi. TUI ve EasyJet, yüzde 500 ve yüzde 600 rezervasyon artışı bildirdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de uluslararası seyahatlerin ne zaman başlayacağı konusunda hala soru işaretleri olsa da, seyahat şirketleri açıklanan yol haritasının rezervasyonlara yansıdığını belirtti.

Net tarih yok ama...

İngiliz hükümeti, uluslararası seyahatlerin ne zaman başlayacağının 12 Nisan'da açıklanacağını belirtmiş, seyahatlerin en erken mayıs ayının ortasında başlayabileceğini açıklamıştı.

TUI: Rezervasyonlar yüzde 500 arttı

İngiltere'nin en büyük seyahat şirketi TUI, yol haritasının açıklanmasının ardından rezervasyonların bir gecede yüzde 500 arttığını açıkladı. İngiltere merkezli bir diğer seyahat şirketi Hoseasons ve CottagesCom ise, 10 bin tatil sattığını ileri sürdü.

TUI'nin açıklamasında, rezervasyonların temmuz ayından itibaren İspanya, Yunanistan ve Türkiye'de yoğunlaştığına dikkat çekildi.

Hükümetin net bir tarih vermemesi üzerine TUI, 17 Mayıs-30 Temmuz arasındaki döneme rezervasyon yapanların, rezervasyonlarını ücretsiz olarak ileri bir tarihe erteleyebileceğini açıkladı.

‘’Rezervasyon talebi beklentimizi aştı’’

BBC'de yer alan haberde, uluslararası seyahatlerin ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliğin devam etmesinden dolayı, pek çok İngilizin tatil için yönünü kendi ülkesine çevirdiğini ileri sürdü.

Hoseasons'u bünyesinde barındıran Awaze'ın Ticaret Müdürü Simon Altham, ''Geçen yıl benzer durum yaşanıyorken, rezervasyonların 11 saniyede bir rekor kırdığını gördük. Ancak şu andaki rezervasyon talebi beklentimizi aştı ve rekor kırdı.'' dedi.

Thomas Cook: Rezervasyonlar doldu taştı

Çinli Fosun tarafından yeniden ayağa kaldırılan Thomas Cook ise açıklamanın ardından web sitesindeki trafiğin yüzde 100 arttığını açıkladı. Açıklamada, ''Yunanistan, Kıbrıs, Dominic ve Meksika tatili satışları dolup taştı. Hükümetin önümüzdeki aylarda uluslararası seyahatleri açmak istediği açık. Daha fazla ayrıntıya ihtiyaç var.'' değerlendirmesini yaptı.

EasyJet: Tatil satışlarındaki artış yüzde 630

EasyJet ise yol haritasının açıklanmasının ardından hava yolu bilet rezervasyonlarının yüzde 337, Alicante, Malaga, Palmo, Faro ve Girit gibi destiinasyonlara dönük tatil rezervasyonlarının ise yüzde 630 arttığını duyurdu. Açıklamanın seyahat sektöründe güven artışı sağladığını ifade eden EasyJet CEOsu Johan Lundgren, ''Bastırılmış bir seyahat talebi vardı. Rezervasyonlardaki bu artış, insanların seyahatlerin açılacağına dair bir sinyal beklediklerini gösteriyor.'' ifadelerini kullandı.




Bu Haber 23.02.2021 - 18:52:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.