İngiltere'de Türkiye tatili aramaları yüzde 115 arttı

İngiltere'de Türkiye tatili aramaları yüzde 115 arttı
İngiliz Ulaştırma Bakanlığı'nın diğer ülkelere dönük seyahat kısıtlamaları nedeniyle, bu ülkedeki Türkiye tatili aramalarının yüzde 115 arttığı belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin İspanya, Portekiz, Hırvatistan ve çok Yunan adasına dönük seyahat kısıtlaması Türkiye'ye dönük ilgiyi arttırdı.

Bir avuç ülke kaldı, bunlardan biri de Türkiye

Independent gazetesinin haberine göre, temmuz ayının sonunda İspanya, devamında ise Fransa, Portekiz, Hırvatistan gibi ülkelerin 'güvenli ülke' listesinden çıkarılmasının ardından, İngiliz halkının seyahat dönüşü 14 gün karantinaya girmek zorunda kalmayacağı bir avuç ülke kaldı. Bu ülkelerden biri de Türkiye.

İstanbul, Antalya ve Dalaman aramaları yüzde 115 arttı

Skyscanner'ın verilerini aktaran Independent, İstanbul, Dalaman ve Antalya'nın eylül ayında İngiltere'de en çok aranan destinasyonlar arasına girdiğini belirtti. Verilere göre, ağustos ayının son iki haftası ile eylül ayının ilk iki haftasında Türkiye'ye dönük aramalar yüzde 115 arttı.

TravelSupermarket’in verileri de aynı şeyi söylüyor

TravelSupermarket tarafından açıklanan veriler de Türkiye için benzer şeyler söylüyor. Buna göre, 8-15 Eylül tarihleri arasında yapılan toplam paket tatil aramalarının yüzde 30'unun adresi Türkiye oldu. Geçtiğimiz yıl bu oran sadece yüzde 7 idi.



Bu Haber 18.09.2020 - 19:18:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.