İngiltere'de turizm daha da hareketlenecek

İngiltere'de turizm daha da hareketlenecek
İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yurt dışından tatilde dönenlerin 5 poundluk ucuz korona testi yaptırmasına izin verilebileceğini söyledi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye'yi kırmızı listeden çıkaran İngiltere'den, kayda değer sayıda ziyaretçi gelmesi beklenirken, İngiliz turistleri uluslararası seyahatler konusunda daha da cesaretlendirecek bir karar yolda.

Seyahatlerin yeniden artmasına yardımcı olacak

Yurt dışı tatilinden dönen İngiltere vatandaşlarının 5 poundluk ucuz testlerden yapmalarına izin verilebileceği belirtildi. The Sun gazetesinin aktardığı habere göre İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, evde yapılabilecek düşük maliyetli yanal akış testlerinin seyahatlerin yeniden artmasına yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

PCR testi kimi ülkeler için sona erecek

İngiltere'de ekim ayının sonundan itibaren kırmızı liste dışındaki "seçilmiş" ülkelerden İngiltere'ye giden tam aşılı yolcular, varışın ikinci gününde yapmaları gereken testi, 5 poundluk yanal akış testleri ile yapabilecek. Böylelikle kimi ülkeler için PCR testi zorunluluğu da sona ermiş olacak.

5 tanesi 25 pound

Grant Shapps, tatilden dönenlerin süpermarketlerde satılan 5 poundluk testleri kullanabileceğini ve bu sayede yüzlerce pound tasarruf edeceğini belirtirken, The Sun gazetesi söz konusu testlerin 5'li paketinin İngiltere'de 25, İrlanda da ise 23 pound olduğunu aktardı.



Bu Haber 25.09.2021 - 13:59:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fenasi Kocaman 26.09.2021 - 06:08

    Boş yere insanları umutlandırmayın.Turist filan yok

  • cemil zengin 25.09.2021 - 06:21

    Boş yapmayın Turist yok bu sezon Gelenlerde bir avuç kadar çoğu oteller kapatıyor şuan

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.