İngiltere'de seyahat öncesi covid testi tartışması

İngiltere'de seyahat öncesi covid testi tartışması
İngiltere'de muhalefet 'seyahat öncesi covid testinin' yeniden başlamasını istiyor. Hükümet ise talebe sıcak bakmıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi, hükümete seyahat öncesi covid testlerini yeniden zorunlu hale getirme çağrısında bulundu. Hükümetin omicron varyantına karşı orantılı bir yanıt verdiğini belirten Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, bunun seyahat sektörünü öldüreceğini söyledi.

Gereksiz yere seyahat sektörünü öldürmek istemediklerini belirten Grant Shapps, yeni varyanta karşı orantılı bir yanıt verdiklerini ve sert önlemler alarak başa dönmek istemediklerini ifade etti.

Öngörülebilir bir gelecekte aşı pasaportlarının seyahat için bir norm haline geleceğini kaydeden Grant Shapps, birçok ülkenin test talep ettiğini, ancak İngiltere'nin şu aşamada bunu talep etmediğini söyledi.

İngiltere'ye seyahat eden herkesten seyahat öncesi PCR testi istenmesinin 'kıymetli' olduğu belirtilen Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubuna (SAGE) ait bir rapor medyaya sızdırılmış, bunun üzerine konu muhalefetin ve hükümetin gündemine girmişti.

İngiltere'ye giriş koşulları

Kalkış ülkesinde veya seçilen diğer ülkelerde COVID-19'a karşı tam aşı için geçerli bir sertifika ibraz eden yolcular, kalkış öncesi testten, 8. günde varış sonrası testten ve karantina gerekliliklerinden muaf. Nihai dozun kalkıştan en az 14 gün önce uygulanmış olması gerekiyor. Aşılanmış yolcuların, varışlarından sonraki 2. gün veya öncesinde uygulanacak bir PCR testi için rezervasyon yaptırmaları ve bir yolcu bulma formu doldurmaları gerekiyor. PCR testi pozitif çıkan yolcuların 10 gün boyunca kendilerini izole etmeleri gerekiyor. Aşı muafiyetleri, yalnızca tam doz ve sertifikanın Birleşik Krallık, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer belirli ülkelerde düzenlenmiş olması durumunda geçerli.

Aşı olmayanlar

Aşılanmamış yolcuların, kendi ikametgahlarına veya konaklama yerlerine vardıklarında veya 10 günden az kalacaklarsa seyahatin tam süresi boyunca 10 gün boyunca kendilerini karantinaya almaları gerekiyor. İngiltere'ye seyahat eden yolcular, varışlarından sonraki beşinci günde yaptıracakları testin pozitif çıkması durumunda erken karantinadan kurtulmak için 'Test to Release' planına başvurabiliyor. Pozitif çıkanların 10 gün daha kendilerini izole etmeleri isteniyor.

Kırmızı listedeki ülkelerden giriş yasak

Son 10 gün içinde 'kırmızı liste'de bulunan başka bir ülkeyi ziyaret eden yolcuların İngiltere'ye girmesine izin verilmiyor. Bu durumda, aşı durumuna bakılmaksızın daha fazla karantina ve test gereksinimi devreye giriyor. Birleşik Krallık ve İrlanda vatandaşları ve sakinleri için muafiyetler kimi muafiyetler söz konusu.

Şu anda aşılı olanlar İngiltere'ye vardıktan iki gün sonra PCR testi yaptırmak ve test sonucu çıkana kadar izole olmak zorunda.



Bu Haber 04.12.2021 - 10:53:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.