İngiltere'de kurulan 'Seyahat Çalışma Grubu' hükümete ne önerecek?
İngiltere'de pandemi döneminde seyahat kurallarını belirlemek için kurulan 'Küresel Seyahat Çalışma Grubu'nun, hükümete 'tek PCR testi' önereceği açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler
İngiltere'de geçtiğimiz hafta kurulan 'Küresel Seyahat Görev Grubu'nun, yolculara ülkeye vardıktan bir hafta sonra tek bir PCR testi yapmayı önereceği belirtildi.
İngiliz Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Küresel Seyahat Çalışma Grubu'nun Başbakan Boris Johnson'a sunacağı önerilerin sonuçlarının önümüzdeki ortaya çıkacağını açıkladı.
''Hükümet Baştabibi 'tek testi' reddetti ama...''
Hükümet Baştabibinin varışta yolculara tek bir test yapılması önerisini reddettiğini kaydeden Shapps, ''Küresel Seyahat Çalışma Grubu, yolculara varıştan bir hafta sonra test yapılmasını içeren sistem için sektörle birlikte çalışıyor.'' dedi.
''Tüm seçenekleri değerlendiriyoruz''
Yapılacak testlerin giderlerinin yolcular tarafından karşılanması gerektiği konusunda ısrarcı olan Grant Shapps, ''Ayrıca seyahate çıkmadan önce insanların kendini izole etmesi planı üzerinde de çalışıyoruz. Dolayısıyla seyahat sektörünü yeniden başlatmak için tüm seçenekleri değerlendiriyoruz.'' diye konuştu.
''İki teste gerek yok''
Bilim insanları ve diğer ülkelerdeki meslektaşlarıyla yakın iş birliği içinde olduklarına değinen Shapps, ''Şunu biliyoruz ki; ilk günde test yaparsanız semptomların sadece yüzde 7'sini tespit edebiliyorsunuz. Dolayısıyla ikinci bir teste gerek yok. Global Seyahat Çalışma Grubu salgının başlangıcındaki prensiplere geri dönmeyecek. Mesela iki kere test yapmamıza gerek yok ancak herkese test yapmalıyız. Eğer varışta test yaparsanız, sonucu negatif çıkan insanlar 'bende salgın yok' diyerek özgür hareket edebilir. Bu da seyahat sektörü için yeni sorunlar doğurur'' değerlendirmesini yaptı.
İlgili Haberler

1 Kasım'dan itibaren başlıyor! O ülkeye girişte vize dönemi: Schengen'e istisna var
Türk vatandaşlarının 1 Kasım 2026'dan itibaren Karadağ'ı ziyaret edebilmek için vize alması gerekecek. Yeni düzenleme geçerli Schengen, ABD ya da Birleşik Krallık vizesi olanları kapsamayacak.

Bakan Ersoy: "Turizmi 4 mevsime ve 81 ile yaymak için çalışıyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Turizm Günü nedeniyle yaptığı paylaşımda turizmi 4 mevsime ve 81 ile yaymak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Turizmde 8 aylık bilanço: Avrupa'da büyük kayıp, Rusya ve BDT'de yükseliş
Türkiye'nin 8 aylık turizm verileri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklandı. Verilerde, 8 aylık dönemde Almanya ve İngiltere gibi Avrupa pazarındaki kayıp dikkat çekerken; Rusya ve BDT ülkelerinde ise yükseliş görüldü.



%20(2).gif)

