''İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları tüm yıl sürebilir''

''İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları tüm yıl sürebilir''
İngiliz hükümetinin sağlık başdanışmanı Prof Chris Whitty, ülkedeki yıkıcı koronavirüs kısıtlamalarının tüm yıl sürebileceğini açıkladı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Koronavirüs salgınının ne zaman biteceğine ilişkin olarak tünelin ucunda henüz bir ışık görünmezken, farklı ülkelerden farklı açıklamalar geliyor. Rusya'da yurt dışı seyahatine 1 Ağustos'tan önce çıkılamayacağı belirtilirken, Almanya dışişleri bakanı, 'yurt dışına rezervasyon yapmayın' uyarısında bulundu.

Kısa sürede normale dönüş beklentisi gerçekçi değil

Konuyla ilgili İngiltere'den yeni bir açıklama geldi. İngiliz hükümetinin sağlık başdanışmanı Prof Chris Whitty, hayatın kısa süre içinde normale dönceğine ilişkin beklentinin gerçekçi olmadığını söyledi. İdeal çıkış yolunun hastalığa karşı aşı ya da tedavi edici bir ilacın bulunması olduğunu kaydeden Whitty, önümüzdeki kısa sürede bu şansı yakalamanın ise oldukça düşük bir ihtimal olduğunu ifade etti.

Barlar ve restoranlar listenin en altında

Hükümetin üzenlediği brifingde, ''Bu hastalık ortadan kalkmayacak ve yok olmayacak'' diyen Prof Chris Whitty, ''O halde öngörülebilir gelecekte bu hastalıkla birlikte yaşayacağımızı kabul etmemiz gerekiyor. Yakın bir gelecekte toplu taşıma araçları, okullar ve bazı işletmeler açılabilir. Barlar ve restoranlar bu listenin en sonunda yer alacaktır.'' diye konuştu.



Bu Haber 23.04.2020 - 09:56:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.