İngiltere'de kısıtlamaların kaldırılacağına dair beklenti hisselere yansıdı 

İngiltere'de kısıtlamaların kaldırılacağına dair beklenti hisselere yansıdı 

İngiltere'de seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağına ilişkin beklenti, seyahat ve hava yolu şirketlerinin hisselerini yükseltti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

"Test zorunluğunun kalkması bekleniyor"

ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya'da rekor kıran koronavirüsün Omicron varyantının diğer varyantlara nazaran daha az hastane yatışına neden olması, seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağına ilişkin beklentiyi yükseltti. Financial Times, yükselen bu beklentinin hava yolu ve seyahat şirketlerinin hisselerini yükselttiğini yazdı. Seyahat sektörünün temsilcileri de, 5 Ocak'ta (bugün) yapılacak seyahat güncellemesinde, İngiltere'ye dönüşteki test zorunluluğunun kaldırılmasını bekliyor. 

Konuya yakın kaynaklar, İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'ın seyahat sektörüne yardımcı olmak için PCR test kuralını kaldırmak istediği belirtiliyor. 

Seyahat ve hava yolu şirketlerinin hisseleri artışa geçti

Sky News ise beklentiye paralel olarak British Airways'i de bünyesinde barındıran IAG'nin hisselerinde yüzde 11 artış yaşandığını açıkladı. Haberde, Wizz Air, Ryanair ve TUI'nin hisselerinde de artış olduğu kaydedildi. 

"İnsanlar kısa süre içinde çıkacakları tatili araştırıyor olacak"

Hargreaves Lansdown'ın kıdemli pazar ve yatırım analisti Susannah Streeter, uluslararası seyahatlere ilişkin güvenin borsaya yansıdığını belirtti. Streeter, "Bu kadar bulaşıcı olan Omicron'un çok ciddi hastalığa neden olmaması, şirketleri zora sokan sert kısıtlamaların olmayacağına ilişkin beklentiyi güçlendirdi, endişeleri azalttı. Şu anda evde izole olmaya zorlanan insanlar, çok kısa süre sonra çıkacakları tatil için araştırma yapıyor olacak." diye konuştu



Bu Haber 05.01.2022 - 13:29:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.