İngiltere’de karantinanın yerini PCR testi mi alacak?

İngiltere’de karantinanın yerini PCR testi mi alacak?
İngiltere'nin kısa süre içinde havalimanlarında yolculara test yapmaya başlayacağı belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi de 'güvenli ülkeler' listesinden çıkaran İngiltere'de seyahat sektörü uzun süredir, 'Kısıtlamaları kaldırın, havalimanlarında yaygın test yapın' çağrıları yapıyor.

Birkaç gün içinde duyurulacak

İngiliz Hazine Bakanı Steve Barclay, İngiltere'deki havalimanlarında yolculara test yapılacağının birkaç gün içinde duyurulacağını açıkladı.

Telegraph'ın haberine göre, Heathrow Havalimanı CEO'su John Holland-Kaye ile görüşen Steve Barclay, havalimanlarında test yapmanın kritik olduğunu ve konuyla ilgili duyurunun birkaç gün içinde Dışişleri Bakanı Grant Shapps ve Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılacağını kaydetti.

Karantinaya alternatif olması bekleniyor

Havalimanlarında yapılacak yaygın testelerin, 'riskli' olarak sınıflandırılan ülkelerden İngiltere'ye gidenlerin 14 gün karantinada kalmasının alternatifi olacağı uzun süredir dillendiriliyor.

İngiltere'deki havalimanlarında yapılacak testlere ilişkin henüz detaylar açıklanmadı. Ancak uygulamanın Heathrow Havalimanı'nda başlatılıp sonra diğer havalimanlarına yayılması bekleniyor.

İş ve turistik seyahatler için farklı yaklaşımlar olabilir

Hazine Bakanı Steve Barclay, iş seyahatleri ile turistik seyahatler için farklı iki yaklaşım geliştirilebileceğine dikkat çekti. Barclay, ''Daha geniş kapsamlı test yapılmasının önünde bir dizi engel var. Hem hükümet hem de bakanlık olarak sektör için bunun önemli olduğunu biliyoruz. Hükümetin bu konuyla ilgili yakında daha geniş bilgi vereceğini umut ediyorum.'' dedi.



Bu Haber 05.10.2020 - 10:34:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.