İngiltere'de İspanya ve Portekiz öne çıkmaya başladı

İngiltere'de İspanya ve Portekiz öne çıkmaya başladı

Ukrayna'daki savaş nedeniyle İngiliz turistlerin Paskalya dönemi talebinin İspanya ve Portekiz'e kaymaya başladığı açıklandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Ukrayna'daki savaşın Türkiye'ye dönük seyahat talebini sadece Rusya ve Ukrayna'da değil, İngiltere'de de olumsuz etkilediği ortaya çıktı.

Mabrian Technologies, 11 Şubat - 8 Mart tarihleri arasında 11 Nisan - 1 Mayıs dönemi için İspanya, Portekiz, Türkiye ve Yunanistan seyahat aramalarını analiz etti.

Türkiye ve Yunanistan talebi toparlanamadı

Elde edilen verilere göre, Ukrayna savaşının başlamasından bu yana İngiltere'de uçuş aramaları yüzde 30-40 oranında düştü. Buna karşın, İspanya ve Portekiz aramaları 5-6 gün içinde toparlanırken, Türkiye ve Yunanistan aramaları 13 sonra bile toparlanamadı.

İspanya ve Portekiz aramaları artıyor

Savaşın başlamasının ardından İspanya ve Portekiz uçuş aramaları sırasıyla yüzde 13,2 ve yüzde 12,7 artarken, Türkiye ve Yunanistan aramaları ise sırasıyla yüzde 10,45 ve 8,15 düştü.

Araştırmaya göre ayrıca, otel fiyatları İspanya'da yüzde 17, Portekiz'de ise yüzde 14 arttı. Ancak yoğunlukla Rus turistlerin konakladığı 3 ve 4 yıldızlı otellerde ise fiyatlar yüzde 4 düştü.

Yunanistan'da 3 yıldızlı otellerin fiyatı yüzde 9 düşerken, 4 ve 5 yıldızlı otellerin fiyatı sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 20 oranında yükseldi.

İspanya’nın otel fiyatları yüzde 20 daha yüksek

İspanya'daki otel fiyatlarının araştırmaya dahil edilen diğer 3 destinasyondan (Türkiye, Portekiz, Yunanistan) yüzde 20, en yakın rakibi Portekiz'den ise yüzde 15 yüksek olduğuna dikkat çekildi.



Bu Haber 19.03.2022 - 11:10:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.