İngiltere'de iş seyahatleri için yeni düzenleme gündemde

İngiltere'de iş seyahatleri için yeni düzenleme gündemde
İngiliz hükümeti, havacılık sektördekine benzer bir kurtarma planının turizm sektörü için de hayata geçirilmesi için sektörle çalışmayı taahhüt etti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiliz hükümetinin parlamenterlerden oluşturduğu ''Küresel Seyahat Çalışma Grubu'' kısa süreli iş seyahatlerinin karantina kapsamından çıkarılabileceğini açıkladı. Çalışma grubu, bu adımın iş seyahatleri ve kongrelerin desteklenmesi için yararlı olacağını açıkladı.

‘’Test yağ gönder’’ turizmin her alanına uygun değil

Pandemi sonrası iş turizminin toparlanmasının daha uzun süreceğine dikkat çeken Küresel Seyahat Çalışma Grubu, güveni arttırmaya ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

İngiltere'nin 15 Aralık'tan sonra hayata geçirmeyi planladığı ''test yap gönder'' uygulamasının turizmin her segmenti için uygun olmadığına işaret eden çalışma grubu, bu nedenle uluslararası turizmin toparlanmasına daha fazla yardımcı alacak seçenekleri araştırıyor.

‘’Yeni uygulamalar hayata geçirilecek’’

Bu anlamda iş seyahatlerinin ve organizasyonlarının (toplantı, etkinlik, kongre vb) önünün açılması konusunda netlik sağlanması gerektiğini düşünen çalışma grubu, ülkedeki klinik tavsiyelere paralel olarak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini ve bunların ihtiyaca göre güncelleneceğini duyurdu.

‘’5 yıllık çalışma planı’’

Birleşik Krallık'ın, ülkenin ekonomik toparlanmasının bir parçası olan turizm sektöründe daha geniş bir iyileştirme için turizmin hem yerel hem de uluslararası büyümesini halk sağlığı riskleriyle dengeleyerek 5 yıllık çalışma hazırlayacağı ifade ediliyor.

‘’İş turizminin gelecekteki işlevini sürdürmesi hedefleniyor’’

Çalışma grubunun hazırladığı rapora göre kısa vadede, açılan turizm şirketlerinin karını maksimize etmek hedefleniyor. Diğer yandan, turizmin dinamosu durumundaki iş, spor ve etkinlik sektörlerinin gelecekte işlevlerini sürdürebilmesini sağlamak da amaçlar arasında. Raporda, ''Hükümet, turizm sektörünü yeniden başlatmak ve gelecekteki planlamayı desteklemek için turizm endüstrisi ile birlikte çalışmaya devam edecek. Atılacak adımlarda, ülkedeki epidemiyolojik kriterler göz önünde bulundurulacak ve aşının gelecekteki etkisi hesaba katılacak. '' ifadelerine yer verildi.

Havacılık Kurtarma Planı hazırlanacak

Rapordaki kısa vadeli planlar hayata geçtikten sonra İngiliz hükümeti, sürdürülebilir ekonomik büyümenin sağlanması ve sektörün orta vadede karşılacağı zorlukları aşmaya dönük bir ''Havacılık Kurtarma Planı'' hazırlayacak.



Bu Haber 25.11.2020 - 16:01:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.