İngiltere’de havaalanı krizi sürüyor: Uçuşlar azaltılacak

İngiltere’de havaalanı krizi sürüyor: Uçuşlar azaltılacak

İngiltere’de havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle Londra Gatwick Havalimanında uçuşlar azaltılacak.


Londra havaalanlarında bir süredir yaşanan uçuş iptalleri ve uzun süreli rötarlar yaşanıyor. Bunun üzerine hükümet ve yetkililer havayolu şirketlerine yaz dönemi için gerçekçi uçuş takvimleri oluşturmaları çağrısında bulunurken Londra Gatwick Havalimanı yönetimi ise yazın yapılacak uçuşların azaltılacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda 900 olan günlük uçuş sayısı Temmuz'da 825'e ve Ağustos'ta 850'ye indirilecek.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Gatwick yönetiminden yapılan açıklamada uçuş sayısını azaltma kararının geçici olduğu, kararın yolculara "daha güvenilir ve iyi standartlarda hizmet verebilmek için" alındığı ifade edildi.

400 yeni çalışanın işe alındığı ve gelecek haftalarda daha çok kişinin işe alınacağı belirtilen açıklamada havalimanında hala bazı şirketlerin elemen sıkıntısı yaşadığı bu nedenle gecikme ve iptallerin devam edeceği kaydedildi.

Öte yandan Havayolu şirketi EasyJet tarafından yapılan açıklamada, Gatwick Havalimanı tarafından duyurulan durumun farkında olunduğu ve operasyonlarını nasıl etkileyeceğinin gözden geçirildiği söylendi.



Bu Haber 18.06.2022 - 13:49:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.