İngiltere’de böylesi ne görüldü ne duyuldu: Fiyatlar dipte

İngiltere’de böylesi ne görüldü ne duyuldu: Fiyatlar dipte

İngiltere seyahat pazarında erken başlayan indirimler, yaz sezonunda büyük fiyat savaşları yaşanabileceğine ilişkin endişeleri arttırıyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiltere'deki Brexit belirsizliği nedeniyle yavaşlayan talebi canlandırmak isteyen acentelerin ve tur operatörlerinin, otellerden daha önce örneği görüşmemiş indirimler aldığı ve düşük fiyatlar çıktığı belirtiliyor.

TARİHTE GÖRÜLMEDİK İNDİRİMLER YAPILIYOR

Tur operatörlerinin elinde kalan satılmamış kapasiteleri geleneksel olarak haziran ayından itibaren düşük fiyatta satmaya başladığı belirtilirken, şu anda çıkılan fiyatların tarihte hiç olmadığı kadar düşük seviyelere indiği kaydediliyor.

Cruise Circle Ürün Müdürü Mark Godden, ''Şu anda piyasadaki indirimler hayatımda gördüğüm en yüksek indirimler. Piyasada dikkat dağıtı o kadar çok şey var ki, insanlar kendi tatillerine odaklanamıyor.'' ifadelerini kullandı.

OTELLER YAPMALARI GEREKEN ŞEYİ YAPIYOR

Travel Bureau'nun yönetici ortağı Jeanne Lally ise, ''Şu anda piyasada pek çok erken indirim var ve buna rağmen talep hala yatay devam ediyor. Brexit tatil talebini kesinlikle azalttı. 2020 talebi iyi gidiyor ancak 2019 söz konusu olduğunda insanlar tatil satın almamak için direniyor ve tedarikçiler (oteller) yapmaları gereken şeyi yapıyorlar.'' diyor.

FİYATLARIMIZ OTA FİYATLARINA YAKLAŞTI

Fred Olsen Travel'ın kruvaziyer iş geliştirme direktörü Rachel Brinkley ise, son haftalarda yapılan indirimlerin berbat bir noktaya ulaştığına dikkat çekti. Brinkley, ''Büyük indirimlere tanık oldum. Sahip olduğumuz 13 acentede, tedarikçilerin gerçekten fiyat düşürdüğüne tanık olduk. Çok rekabetçi bir durum ve fiyatlarımız neredeyse OTA'larınkiyle eşitlendi.'' şeklinde konuştu.

YÜZDE 40-50’Yİ BULAN İNDİRİMLER VAR

İngiltere pazarına otellerin sunduğu fiyat indirimlerinin yüzde 40-50'yi bulduğunu belirten İngiliz turizm basını, tur operatörlerinin otelcilere, ''Lütfen panik yapmayın ve fiyat indirmeyin.'' şeklinde çağrıda bulunduğunu yazdı.

GARANTİ OTELİ VE UÇAĞI OLANLAR YAPIYOR

Saga Holidays Genel Müdürü Maria Whiteman da, meslek yaşamında hiç bu kadar büyük indirimler görmediğini belirterek, ''Ancak tur operatörlerinin de başka seçeneği yok. Garantili uçağı ya da oteli olan herkes yüksek indirimler yapıyor.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 03.04.2019 - 13:06:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.