İngiltere'de acentelerin yüzde 61'i yeni yıla beş parasız girecek
Yapılan bir araştırma, İngiltere'de seyahat acentelerinin ne kadar zor durumda olduğunu gözler önüne serdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler
İngiliz hükümetinin bir aylık kapanma kararı vermesinin ardından yapılan araştırmada acentelere, ne kadar süre hayatta kalabilecekleri soruldu.
Travel Gossip tarafından yapılan bir araştırmaya göre, İngiltere'deki seyahat acentelerinin yüzde 61'i yıl sonuna kadar sıfırı tüketecek. Araştırmaya katılan acentelerin yüzde 27'si ise, 2021'in ilk yarısından itibaren nakitlerinin biteceğini belirtti.
‘’2021’in haziranına kadar acentelerin yalnızca yüzde 12’si hayatta kalacak’’
Advantage Travel Partnership, araştırmanın 2021 haziranına kadar acentelerin yalnızca yüzde 12'sinin ayakta kalabileceğini gösterdiğini söyledi.
WTTC tarafından yapılan açıklamada, seyahatin önündeki engellerin kaldırılmaması durumunda İngiltere seyahat sektöründe 2,4 milyon kişinin işini kaybedeceğini ve ekonomide 124 milyar poundluk kayıp yaşanmasına neden olacağını kaydetti.
‘’Hükümet birgün uyanacak ve...’’
Advantage CEO Julia Lo Bue-Said, ''Hükümet birgün uyanacak ve seyahat sektörünün çöktüğünü görecek. Ciddi anlamda alarm verici olan bu durum maalesef seyahat sektörünün gerçekliği. Nasıl ilerleyeceğimiz konusunda bir çıkış stratejisine ihtiyacımız var.'' ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

