İngiltere'de 6 aya kadar sokağa çıkma yasağı gündemde

İngiltere'de 6 aya kadar sokağa çıkma yasağı gündemde
Koronavirüs salgını nedeniyle ölü sayısının 1250'ye yaklaştığı İngiltere'de, 6 ay süreyle kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edileceği belirtildi

TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs salgınından hayatını kaybedenlerin sayısının hızla arttığı İngiltere'de, hükümetin 6 aya kadar kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edebileceği belirtiliyor.

Independent'da yer alan habere göre, uygulanan sıkı tedbirlerin 2-3 haftada gözden geçirileceği, gerekli görülmesi durumunda sıkı tedbirlerin Paskalya döneminde bile devam edeceği kaydedildi.

İngiltere'nin 3 hafta boyunca uygulayacağı sıkı tedbirlerin işe yarayıp yaramadığının görülmesi için 2-3 aylık bir süreye ihtiyaç olduğunu belirten Ulusal Sağlık Direktörü Yardımcısı Dr. Jenny Harries, bu iş için ideal sürenin 6 ay olduğuna dikkat çekiyor.

Alınan tedbirlerin gevşetilmesi durumunda salgında ikinci bir dalga yaşanabileceğine ve bunun da tüm çabaların çöpe gitmesi anlamına geldiğini ifade eden Jenny Harries ölümlerin özellikle gelecek 2 haftada artacağını, önlemlerin devam etmesi halinde ise daha sonra düşüşe geçilebileceğini ifade etti.



Bu Haber 30.03.2020 - 09:19:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.