İngiltere'de '14 gün karantina' karmaşası
Başbakan Boris Johnson İngiltere'ye girişte herkese 14 gün karantina uygulanacağını açıklamasının ardından seyahat sektöründe meraklı bir bekleyiş hakim.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Seyahat sektörü için durum hala karanlık
İngiltere'ye girişte yolculara karantina uygulanacağını açıklayan Başbakan Boris Johnson, karantinanın hangi tarihlerde ve ne şekilde uygulanacağına ilişkin detayları açıklamış değil. Bu nedenle İngiltere'deki hava yolu şirketleri, havalimanları ve seyahat şirketleri için durum hala karanlık.
''Süresiz olmayacak''
İngiltere seyahat sektörü, karantinaya ilişkin detaylar açıklanmadığı için kendi planlarını yapamamaktan şikayetçi. Havacılık sektöründen üst düzey bir yerkili, ''Hala ne tarih belli ne de istisnalar'' derken, başka bazı uzmanlar ise karantinanın süresiz olarak değil, belli tarihler arasında uygulanacağını ve düzenli kontrollerden oluşacağını düşünüyor. ''İşin güzel tarafı, karantina uygulaması İngiltere'nin seyahat uyarıları gibi ucu açık olmayacak'' değerlendirmesini yapıyor.
'Kontrolden ibaret olacak' diyen de var
Bir başka bakış açısına göre ise hükümet, İngiltere'de kendini nerede karantinaya alcağını ıspat edemeyen yolcular devlet tarafından karantinaya alınacak. Bu uygumaların istisnası ise İngiltere, İrlanda, Man Adaları ve Kanal Adaları ortak seyahat bölgesi olacak.
İlgili Haberler

Otellerde krediler ile ciro arasındaki makas açılıyor! Borç 4'e katladı
2026 verilerine göre otellerdeki ciro artışı yüzde 7 ile 12,6 milyar dolar seviyesine ulaşırken, kredi stokundaki yükseliş ise yüzde 29,1 ile 14,1 milyar dolara çıktı.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya'dan dijital konaklama platformu kanun teklifine tepki: Ayrıcalık tanınmasın
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TBMM'de görüşülecek dijital konaklama platformları ile ilgili hazırlanan kanun teklifine karşı uyarılarda bulunurken; "Yabancı platformlara ayrıcalık tanınmasın." dedi.

ATF’ye 500 saat kaldı: Turizmin kalbi 8. kez atmaya hazır
Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı (ATF) Türkiye için geri sayım devam ediyor. 100'ü aşkın ülkeden 40 binin üzerinden profesyonel ziyaretçi ve 1000'den fazla turizm markası fuarda bir araya gelecek.



%20(2).gif)

