İngiltere turizm sektörü kaybın ne kadarını telafi edebilecek?

İngiltere turizm sektörü kaybın ne kadarını telafi edebilecek?
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, İngiltere turizmini irdeleyen bir araştırma yaptı. Rapora göre İngiltere turizm sektörü bu yıl, pandemide yaşadığı kayıpların ancak 3’te birini telafi edebilecek.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), 2021 yılında İngiltere turizminin kayıpların ancak 3'te birini telafi edebileceğini açıkladı.

En kötü performansı gösteren ülkelerden biri İngiltere

Uluslararası seyahat harcamalarının yüzde 50 düşmesinin beklendiğine dikkat çeken WTTC, en kötü performansı gösteren ülkelerden birinin İngiltere olduğuna dikkat çekti.

WTTC'nin küresel turizm ve seyahat araştırmasına göre düşen seyahatçi harcamaları nedeniyle turizm sektöründeki toparlanma ciddi şekilde gecikecek. Raporda, İngiltere seyahat sektörünün toparlanamaması, trafik lambası sistemi gibi, katı seyahat kurallarına bağlandı.

2021’de, 2020’dekinden daha fazla kayıp yaşadı

Başarılı aşılamaya rağmen İngiltere'nin bu yıl, seyahat sektörünün dibe vurduğu 2020'dekinden daha fazla kayıp yaşadığını belirten WTTC, buna karşın turizm sektörünün İngiltere ekonomisine katkısının 2021'de yüzde 32 artacağını, küresek ölçekte ise bu oranın yüzde 30,7 olduğunu açıkladı.

Bununla birlikte WTTC, artışın büyük oranda yurt içi turizmden kaynaklandığına ve yüzde 32'lik katkıda iç turizmin yüzde 49 büyümesinin temel rol oynadığına dikkat çekti.

Ancak iç turizmin lokomotif olduğu turizmdeki büyüme toparlanmayı sağlamak ve tehdit altındaki çalışanları kurtarmak için yeterli olmayacak.

Çin ve ABD’nin seyahat gelirleri artarken İngiltere’ninki düşüyor

2021 yılında turizm harcamalarının, turizm tarihindeki en kötü yıllardan biri olan 2020'ye göre yüzde 50 düşmesinin öngörüldüğünü belirten WTTC, İngiltere ve ABD'nin seyahat gelirleri artmaya başlarken, İngiltere'nin seyahat gelirlerinin düşmeye devam ettiğinin altı çizildi.

2022 için tablo daha pozitif

Geçtiğimiz yıl İngiltere turizm sektöründe çalışan 307 bin kişinin işini kaybettiği kaydedilen raporda, geleceği ilişkin ise daha pozitif bir tablo çizildi. İngiltere'de turizm sektörünün ekonomiye katkısının 2022 yılında yüzde 53 artarak 66 milyar pounda ulaşacağı ifade edilen WTTC raporunda, İngiltere'nin uluslararası seyahat harcamalarının ise 20192un yüzde 80'ine (29 milyar pound:) ulaşmasının beklendiği belirtildi.



Bu Haber 13.10.2021 - 16:14:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.