İngiltere turizm pazarıyla ilgili iki önemli gelişme

İngiltere turizm pazarıyla ilgili iki önemli gelişme
İngiltere turizm pazarının iki önemli oyuncusu Jet2 ve EasyJet, yeni kararlar aldı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

EasyJet İzmir'i iptal etti

İngiliz tur operatörü ve hava yolu şirketi EasyJet, 2021 Gatwick-İzmir uçuşlarını iptal etti. Şirket, destinasyona bilet rezervasyonu olan yolcularını bir mesajla bilgilendirdi. İptalin neden yapıldığı ise henüz bilinmiyor. EasyJet'in Gatwick-İzmir arasındaki ilk uçuşu 29 Mart 2020 olarak görülüyor.

jet2 sarı listedeki ülkelere turist götürmeye başlayacak

Öte taraftan, İngiltere’nin önde gelen hava yolu şirketi Jet2 ve onun tur operatörü Jet2 Holidays, 19 Temmuz’dan itibaren sarı listedeki ülkelere operasyonlara başlayacağını duyurdu. Şirket, daha önce sarı listedeki ülkelere dönük tüm uçuş tatil programını 19 Temmuz’a kadar iptal etmişti.

Şirketten yapılan açıklamada, ‘’Aşılanmış misafirlere güzel haber. 19 Temmuz’dan itibaren sarı listedeki ülkelere tatil ve uçuş programımızı yeniden başlatıyoruz.’’ denildi.

15 Temmuz'da seyahat güncellemesi yapılacak

İngiliz hükümetinin seyahat kararlarını üç haftada bir güncellediği belirtilen açıklamada, ‘’Rezervasyon yaptığınız destinasyonun sarı listede mi kalacak yoksa değişecek mi bunun netleşmesini bekliyoruz.’’ denildi.

İngiltere hükümetinin, trafik lambası sistemine göre sınıflandırdığı ülkelerle ilgili 15 Temmuz’da güncelleme yapması bekleniyor.



Bu Haber 09.07.2021 - 08:26:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakan Murat 09.07.2021 - 04:28

    Bunlar neye göre değerlendiriyorlar renkleri Türkiye çok temiz bir ülke boris conson Türki Much clean from other country Güve pormision human

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.