İngiltere turizm pazarında sonbaharda talep nasıl olacak?

İngiltere turizm pazarında sonbaharda talep nasıl olacak?
İngilizlerdeki ihtiyatlı tutuma rağmen tatil talebinin sonbahar döneminde de güçlü seyretmesi bekleniyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İngiltere turizm pazarında yurt dışı tatil talebinin sonbahar döneminde de güçlü kalması bekleniyor.

Çok uluslu profesyonel hizmetler ağı PricewaterhouseCoopers'ın (PwC) analizine göre yüksek enflasyona ve yaşam maliyetlerindeki ve maliyetlerdeki İngiltere'de bu yaz seyahat güveni artış gösterdi.

Tüketici güveni +13'e yükseldi

PwC'nin Birleşik Krallık Tüketici Duyarlılığı anketine göre geçtiğimiz yılın eylül ayında -44 olan tüketici güveni bu yılın haziran ayında +13'e yükseldi. Bu rakamın, 2008'den bu yana -15 olan oratalamanın üzerinde olduğuna dikkat çekildi. 

Araştırmada elde edilen bulguya göre İngiliz tüketiciler market harici hemen tüm alanlarda harcamalarını artırmaktansa azaltmayı tercih ederken, tatil söz konusu olduğunda daha farklı bir tutum gösteriyor. Tatil harcamasını kısmak isteyenlerle artırmak isteyenler arasında yüzde 17'lik bir fark olsa da, tatiller tüketicinin kesinti yapmak istemediği en güçlü kategoriler arasında yer alıyor. 

PwC konaklama, spor, eğlence ve kurumsal tüketici finansmanı başkanı Rick Jones ile PwC danışmanlık şirketi Strategy&'nin ortağı Eleanor Scott, tüketicilerin eğilimini ölçmek için eylül ayında bir araştırma daha yapacaklarını açıkladı. 

Müşteri duyarlılığı konusunda 'temkinli bir iyimserlik' içinde olduklarını kaydeden Jone ve Scott "Sene başında tahmin edilenin aksine seyahat insanlar için bir öncelik" ifadelerini kullandı.


Bu Haber 18.08.2023 - 13:01:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.