İngiltere seyahat pazarında 4.4 milyar dolarlık dev satış

İngiltere seyahat pazarında 4.4 milyar dolarlık dev satış

İngiltere merkezli bir teknoloji şirketi olan Travelport 4.4 milyar dolara satıldı. Seyahat ve turizim sektörü için dağıtım, teknoloji, ödeme gibi imkanlar sunan bir teknoloji şirketi olan Travelport aynı zamanda dünyanın üç büyük küresel dağıtım sistem operatörlerinden (GDS) biri olarak biliniyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Kuzey Amerika’daki teknoloji veri ve telekominikasyon yatırımlarına odaklanan Siris Capital Group ve Elliott Management Corp’un özel sermaye ortağı olan Evergreen Coast Capital Corporation, Travelport’u 4.4 milyar dolara satın alma konusunda anlaştı. Eğer satın alma işlemi anlaşıldığı koşullarda tamamlanırsa Travelport ticari hayatına  özel yatırım şirketleri Siris Capital Group ve Elliot Management Corp. çatısı altında devam edecek.

Travelport’un yönetim kurulunca da onaylanan anlaşmaya göre Siris ve Evergreen Travelport’un ödenmemiş hisselerini hisse başına 15,75 dolar karşılığında alacak.

SATIŞ, 2019'UN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

Anlaşma gereğince Travelport 23 Ocak tarihine kadar diğer teklifleri değerlendirebilir ve daha iyi bir teklif alması durumda sözleşmeyi feshedebilir.  Siris ve Evergreen ile yapılan anlaşmanın, hissedarlar ve düzenleyiciler tarafından da onaylanması durumunda 2019’un ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Anlaşmanın kesinleşmesi durumunda Travelport merkez ofisi yine Langley’de kalacak şekilde özel yatırım şirketleri Siris Capital Group ve Elliot Management Corp. çatısı altında ticari hayatına devam edecek.

Travelport CEO’su anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada süreç boyunca Siris ve Evergreen müşterilerinin çalışanlarının ve ortaklarının başarısına ve teknoloji uzmanlıklarına dikkat çekti. Ayrıca yeni dönemi heyacanla beklediklerini dile getirdi. 

Siris ve Elliot yöneticileri ise liderlik, ölçme ve değerlendirme, teknoloji gibi platformlardaki varlıkları sebebiyle Travelport’u satın almak istediklerini belirtti. 



Bu Haber 11.12.2018 - 13:02:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.