İngiltere seyahat pazarı 2015 yılındaki dengeye doğru ilerliyor

İngiltere seyahat pazarı 2015 yılındaki dengeye doğru ilerliyor
ForwardKeys ve GfK'nin HSBC Global Research ile birlikte yürüttüğü araştırma, İngiltere seyahat pazarında yavaş yavaş eski dengelerin kurulmaya başlandığını gösterdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Araştırmanın ortaya koyduğu verilere göre, İngiltere'den Türkiye'ye rezervasyonlar yüzde 66 oranında artarken, Mısır rezervasyonlarında yüzde 51, Tunus rezervasyonlarıda ise yüzde 901 artış kaydedildi.



İSPANYA VE PORTEKİZ GERİLİYOR

Buna karşın, 2015 ve 2016 yıllarındaki terör saldırıları nedeniyle Türkiye, Mısır, Tunus gibi destinasyonlardan vazgeçen İngilizler nedeniyle ziyaretçi sayılarında büyük artışlar yaşayan İspanya ve Portekiz'de gerilemeler kaydedildi. Verilere göre, İngiltere'den yapılan İspanya rezervasyonları yüzde 2.5, Portekiz rezervasyonları ise yüzde 0.2 oranında geriledi.

TÜRKİYE 2015'İN SADECE YÜZDE 6 GERİSİNDE

İngiltere'de planlanan Mısır, Tunus ve Türkiye kapasitelerine bakıldığında da benzer bir durum ortaya çıkıyor. 2015 yılı ile kıyaslandığında, Türkiye için planlanan uçak kapasiteleri 2015 yılının yüzde 94'üne ulaşırken, Mısır ve Tunus'un biraz daha zamana ihtiyacı olduğu görülüyor. 2015 kapasiteleri göz önüne alındığında, Mısır'ın yüzde 54, Tunus'un ise yüzde 62 geride geldiği görülüyor.


Bu Haber 08.08.2018 - 14:45:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.