İngiltere on binlerce Ukraynalıyı kabul etmeye hazırlanıyor

İngiltere on binlerce Ukraynalıyı kabul etmeye hazırlanıyor

İngiltere hükümeti, on binlerce mültecinin ülkeye gelebilmesinin önünü açacak bir vize programını açıklamaya hazırlanıyor.


Ukraynalı mülteciler konusunda yavaş davranmakla ve sıkı Vize programı nedeniyle eleştirilen İngiltere hükümeti, on binlerce mültecinin ülkeye gelebilmesinin önünü açacak bir vize programını açıklamaya hazırlanıyor. 'Mülteciler için oda' isimli programla aile bağı olmayan mültecilerin de ülkeye girebilmesi sağlanacak. Hazırlanan programın temelinde, İngiliz halkından gönüllülerin, evlerini mültecilere açması yatıyor.

Söz konusu plana göre, gönüllülerin, mültecilere en az 6 ay evlerini açmaları beklenirken programa katılmak isteyenler bir internet sitesi üzerinden evlerini mültecilere önerebilecek.

Sponsorluk vizesinin detaylarının Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Daily Telegraph gazetesine konuşan bir hükümet yetkilisi, bu şekilde 40 bin kadar Ukraynalının ülkeye gelebileceğinin hesaplandığını söyledi. Rusya'nın işgalinin başladığı 24 Şubat tarihinden bu yana, 2.2 milyon Ukraynalı mülteci konumuna geçti. Bu sayının işgalin devamındaki haftalarda 4 milyona ulaşabileceği hesaplanıyor.



Bu Haber 11.03.2022 - 16:14:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.