İngiltere İspanya'yı güvenli ülkeler listesinden çıkardı

İngiltere İspanya'yı güvenli ülkeler listesinden çıkardı

Ingiltere, 26 Temmuz itibariyle İspanya'yı 'seyahat için güvenli ülkeler' listesinden çıkardı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Birleşik Krallık, 'güvenli ülkeler' listesinden İspanya'yı çıkardı. Bundan böyle, İspanya anakarasından İngiltere'ye giden yolcular 14 gün karantinaya tabi tutulacak.

14 gün karantina

Hükümet sözcüsü, İngiltere Halk Sağlığı ile Biyogüvenlik Merkezinin ortak kararıyla listenin güncellendiğini ve son dönemde koronavirüs vaka sayısı tırmanışa geçen İspanya'nın 'güvenli ülkeler' listesinden çıkarıldığını açıkladı. Sözcü, ''İspanya'nın güvenli ülkeler listesinden çıkarılmış olması nedeniyle, bu ülkeden İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'ya gelenler 14 günlük karantina kuralına tabi tutulacak. Halkın sağlığını korumak birinci önceliğimiz ve bu kararı Birleşik Krallık'ta vaka sayısının yayılmasını engellemek için aldık. Potansiyel risk teşkil eden başka ülkeleri de listeden çıkarmak için hazırız.'' dedi.

''Acil dönün çağrısı yapmıyoruz''

İngiliz Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, ''25 Temmuz'dan itibaren İspanya'dan dönenler, kendilerini 14 gün boyunca karantinada tutacaklar. Şu anda Bakanlık olarak tatilinizi yarıda kesip dönmeniz çağrısında bulunmuyoruz. Dönüşünüz için, tur operatörünüzle ve veya hava yolu şirketinizle iletişime geçiniz.'' ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 27.07.2020 - 09:17:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.