İngiltere işin peşini bırakmıyor: Hukuk firmalarına sahte hastalık davası baskını

İngiltere işin peşini bırakmıyor: Hukuk firmalarına sahte hastalık davası baskını
İngiltere hükümeti, tatil sonrası açılan sahte hastalık davalarına karşı bir adım daha atıyor, şimdi sırada hukuk firmaları var.



TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere, ülkede bir sektör halini alan tatilde sahte hastalık davalarına karşı sert önlemler almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sahte hastalık davası açan tüketicilere karşı yargı yolunu açan ve hastalık davalarına para limiti getiren İngiltere, bu sefer de işin asıl aktörleri olan hukuk firmalarının peşine düştü.

ADALET BAKANLII MÜFETTİŞLERİ HUKUK FİRMALRINA BASKIN YAPTI

Sahte hastalık davaları konusunda İngiliz halkını teşvik eden hukuk firmalarına baskın düzenleyen İngiliz Adalet Bakanlığı müfettişleri, 34 firmanın lisanssız çalıştığını tespit etti.

Yapılan denetimler sonucunda 6 hukuk firmasına uyarı cezası verilirken, 2 hukuk firması hakkında da soruşturma başlatıldı. Denetimlerde ayrıca, tatilde hastalık takibi yapan 6 web sitesi de kapatıldı, ''tazminat yoksa avukatlık ücreti de yok'' şeklinde faaliyet gösteren 40 hukuk şirketine de etik kurallara göre çalışma tavsiyesinde bulunuldu.

İNGİLTERE'DE 750 BİNDE 4 BİN, ALMANYA'DA 800 BİNDE 139

Yapılan bir araştırmaya göre, İngiltere'de 750 bin tatilciden 4 bini ''tatilde hastalandım'' davası açarken, 800 bin Alman vatandaşından sadece 139 tanesi benzer bir dava açtı. Bu sayı, 300 bin İskandinav turist için ise 39 olarak ölçüldü.

ADALET BAKANI: EYLEMLERİNİZ TOLERE EDİLMEYECEK

Adalat Bakanı David Lidington, ''Sahte hastalık davası açanlara mesajımız net: Bu eylemleriniz zararlı ve tolere edilmeyecek. Bu konuyu ciddi bir şekilde ele alıyoruz ve başka adımlar da atacağız. Hükümetimiz, yeni oluşan ve dürüst çoğunluğu cezalandıran tazminat kültürüne çözüm bulmakta kararlı.'' dedi.


Bu Haber 24.07.2017 - 13:58:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.