İngiltere ekonomisi resmen resesyona girdi

İngiltere ekonomisi resmen resesyona girdi

İngiltere ekonomisi, 2020 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 20,4 küçülerek resmen resesyona girdi.


İngiltere ekonomisi nisan-haziran dönemini kapsayan ikinci çeyrekte yüzde 20,4 oranında küçülerek resmen resesyona girdi. Böylelikle İngiltere, koronavirüsten en kötü etkilenen ülke oldu.

BBC Ekonomi Editörü Faisal Islam, İngiltere’nin, dünyanın en büyük yedi ekonomisi G7 ülkeleri arasında da salgından mali açıdan en kötü etkilenen ülke olduğunu söylüyor.

Islam, “Daralmanın hızı ve büyüklüğü, şaşırtıcı olmasa da, ülkedeki tüm şehir ve kentlerdeki mağazaların ekonomiden etkilendiğini gösteriyor” dedi.

İngiltere’de pandemi döneminde çok sayıda kişi işini kaybetti, maaş artırımına gidilmedi, yeni mezunlar istihdam piyasasına giremedi.

Resesyonun genelde toplum genelinde etkisi eşit olmuyor ve ekonomik daralmaların yaşandığı dönemlerde eşitsizlikler de artıyor. Örneğin, 11 yıl önce ülke yeniden resesyona girdiğinde işlerini kaybetmeyen ev sahipleri krizi atlattı. Ev kredilerindeki faiz ödemeleri birçokları için belirgin oranda düştü bu da harcama bütçelerinin artmasını sağladı. Diğer yandan sosyal yardım alanlar veya kamu çalışanları krizden en olumsuz etkilenen kesim oldu.



Bu Haber 12.08.2020 - 11:06:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.