''İngiltere ABD ve İspanya'yı da kırmızı listeye ekleyebilir''

''İngiltere ABD ve İspanya'yı da kırmızı listeye ekleyebilir''
İngiltere'nin, 33 ülkeden oluşan 'kırmız listeye' ABD ve İspanya'yı da ekleyebileceği belirtiliyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiliz The Telegraph gazetesi, 33 ülkeden oluşan 'kırmızı listeye' ABD ve İspanya'nın eklenebileceğini, bu ülkelerden gelenlerin de İngiltere'ye girişte 10 gün otel karantinasına alınabileceğini yazdı.

Kabine İspanya ve ABD için karar verecek

Gazetenin haberinde, İngiliz Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarının mutasyonlu virüsün iki ülkedeki seyrini incelediği ve kabinedeki bakanların söz ABD ile İspanya'nın kırmızı listeye alınıp alınmamasına karar evreceği ifade edildi.

İngiltere'nin en büyük iki seyahat pazarı İspanya ve ABD'de yerel olarak yayıldığına dikkat çeken The Telegraph, ülkeye ortalama olarak her gün ABD'den 1000, İspanya'dan ise 500 kişinin geldiğine vurgu yaptı.

Karantina parası yarıya düştü

Gazetenin haberinde dikkat çeken bir diğer başlık ise karantina otelleri. İddiaya göre, yolcular karantina otellerine 10 günlük konaklama ve PCR testi için 1750 pound ödemesi gerekirken, tur operatörleri karantina otelleri ile özel anlaşma yaptığı ve meblağın yarıya düştüğü ifade edildi.

Buna göre tur operatörleri otele, tek kişilik oda için 50 pound, çift kişilik oda için 80 pound ve 20 pound da yeme-içme için ödüyor. Bu durumda karantina oteline ödenen para da yarıya düşüyor.



Bu Haber 18.02.2021 - 12:50:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.