İngiltere 11 ülkeyi kırmızı listeden çıkardı

İngiltere 11 ülkeyi kırmızı listeden çıkardı
İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, 11 ülkenin kırmızı listeden çıkarıldığını açıkladı.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, kırmızı listede yer alan 11 Afrika ülkesinin, Çarşamba günü yerel saat ile 04.00'ten itibaren kırmızı listeden çıkarılacağını duyurdu. Listeden çıkarılacağı duyurulan ülkeler arasında, Angola, Botsvana, Esvatini, Lesoto, Malavi, Mozambik, Namibya, Nijerya, Güney Afrika, Zambiya ve Zimbabve yer alıyor.

Şu ana kadar kırmızı listede bulunan ülkelerden İngiltere'ye gelen yolcular 10 gün boyunca otel karantinası uygulayarak 2 bin 285 sterlin değerindeki otel masraflarını kendileri karşılıyordu. Kırmızı listenin Omicron mutasyonunun yayılmasını engellemede "yavaş bir etkisi" olduğu gerekçesiyle bu kararın alındığını belirten Javid yaptığı açıklamada, İngiltere'ye gelen tüm yolcuların PCR testi yaptırma zorunlulukları konusunda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Mevcut kurallara göre yolcuların aşı durumlarına bakılmaksızın İngiltere'ye geldikleri ilk 2 gün içinde PCR testi yaptırmaları gerekiyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada, mevcut tüm test önlemlerinin yürürlükte kaldığını ve Ocak ayının ilk haftasında gözden geçirileceğini söyleyerek "Her zaman olduğu gibi tüm seyahat önlemlerimizi gözden geçiriyoruz ve halk sağlığını korumak için ihtiyaç duyulması halinde yeni kısıtlamalar getirebiliriz" dedi.



Bu Haber 15.12.2021 - 09:24:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.