İngilizler daha az harcayıp daha çok tatil yapmak istiyor

İngilizler daha az harcayıp daha çok tatil yapmak istiyor

İngiltere'de yapılan Holiday Confidence Index araştırmasına göre, İngilizler daha fazla tatil yapıp daha az harcamak istiyor. Raporda, geçen yılki Dünya Kupası nedeniyle ciddi indirimler alan İngilizlerin, bu yıl benzer indirimler almasının zor olduğu, bu nedenle İngilizlerin daha fazla tatil yapmak için konaklama standardından taviz vemeleri gerekeceği ifade ediliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yapılan araştırmaya göre, gelecek yıl daha fazla seyahat etmeyi planlayan İngilizler, harcamalarını ise frenlemek niyetinde

First Rate Exchange Services tarafından yapılan 11th Holiday Confidence Index (11. Tatil Güven Endeksi) raporuna göre, İngilizlerin tatil harcamaları yıldan yıla azalıyor.

REZERVASYON MALİYET ENDEKSİ 2 PUAN DÜŞTÜ

Yapılan araştırmanın 'Rezervasyon Maliyet Endeksi' bölümünde, rezervasyon maliyetlerinde (rezervasyon, seyahat ve konaklama bedellerindeki maliyet) yüzde 2'lik düşüş olduğu tespit edildi.

DAHA FAZLA HARCAMAYA KARŞI DİRENÇ GÖSTERİYORLAR

Rezervasyon Maliyet Endeksinde, İngilizlerin paket turlara veya bireysel tatillere daha fazla harcama yapmaya karşı gerçek bir direnç (yüzde 39) gösterdiği notu düşüldü.

Bu durum, 'tatilde daha fazla harcayacağım' diyenlerin oranında yüzde 3'lük düşüş, 'tatilde daha az harcayacağım' diyenlerin oranında ise yüzde 1'lik bir artış meydana getirdi.

''KONAKLAMA STANDARTLARINDAN TAVİZ VERMEK ZORUNDA KALACAKLAR''

Raporda, 2018 Dünya Kupası döneminde yapılan büyük indirimlerin bu yıl da beklenebileceği ancak bu beklentinin 2019 için temelsiz olduğu uyarısı yapılıyor. Raporda, tatilde daha az ödemek isteyen İngilizlerin, konaklama standartlarından taviz vermek zorunda kalabileceğine dikkat çekildi.

YURT DIŞINDA TATİL YAPMAK İSTEYENLERİN OANI ARTIYOR

5 bin 114 kişiyle yapılan Tatil Güven Endeksi raporu, yurt dışında tatile çıkmak isteyenlerin sayısının yüzde 1 artarak yüzde 55'e yükseldiğini gösteriyor. Tatile gitmek istemeyenlerin oranı ise düşerek yüzde 27'ye geriledi.

Sonuç olarak Holiday Intention Index (Tatil Niyet Endeksi) bir puan artarak yüzde 67'ye ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 44 olan 'rezervasyonumu şimdiden yaptım' diyenlerin sayısı, iki puan artışla yüzde 46'ya yükseldi.



Bu Haber 03.11.2018 - 11:50:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.