İngilizler 10 ayda en çok hangi Akdeniz destinasyonlarına seyahat etti?

İngilizler 10 ayda en çok hangi Akdeniz destinasyonlarına seyahat etti?

İngiltere’den Akdeniz destinasyonlarına yapılan seyahatler artış gösterirken, en çok seyahat yapılan beşinci ülke Türkiye oldu.


İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi verilerinden yaptığı analize göre, 2023 yılının 10 aylık dönemde, İngiltere’den Akdeniz’e hava yolu ile yapılan yurtdışı seyahatleri yüzde 18 artış göstererek 101 milyona ulaştı.

Turizm DataBank’ta yer alan habere göre, İngiltere’den dünya geneline yapılan hava yolu seyahatleri ise yüzde 24 artışla 206 milyonu aştı.

İngiltere’den Akdeniz ülkelerine yapılan yurtdışı seyahatlerinde İspanya yüzde 37,4 payla ilk sırada yer alırken onu yüzde 12,6 payla İtalya, yüzde 9,8 payla Fransa ve Yunanistan takip etti.

Bu dönemde pazar payları aynı kalan Türkiye ve Portekiz seyahat sayısında yaklaşık yüzde 18 gelişme gösterirken payları ise yüzde 9,1 ve yüzde 7,7 oldu.

Güney Kıbrıs, Çekya ve Mısır da gelişme kaydederken, Fas ve Tunus yüzde 75’er artışla rekor kırdı. Akdeniz dışındaki toplamda ise BAE bu dönemde yüzde 32 artış ve yüzde 2,8 payla kendi bölgesinde lider.



Bu Haber 19.12.2023 - 09:19:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.