İngiliz turizmcilerden 'yeşil listeyi genişletin' talebi

İngiliz turizmcilerden 'yeşil listeyi genişletin' talebi
İngiltere turizm sektörü, 7 Haziran'da yapılacak seyahat güncellemesine kilitlenmiş durumda.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiliz turizm sektörü 7 Haziran'da yapılacak seyahat güncellemesinde yeşil liste kategorisine önemli sayıda ekleme yapılmasını talep ederken, kaynaklar, beklentinin fazla yüksek tutulmaması gerektiği uyasını yaptı. Turizmciler, perşembe günü yapılacak güncellemede bazı ülkelerin ve bazı adaların yeşil listeye dahil olacağını düşünüyor.

İngiliz basının öner sürdüğü ‘açılacak destinasyonlar’

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Malta, Finlandiya, bazı Yunan adaları ve Karayiplerdeki bazı adalar yeşil listeye dahil edilecek.

EasyJet CEO'su Johan Lundgren ise Avrupa'nın büyük kısımının güvenli seyahate açılması gerektiği konusunda ısrarlı. TUI Kuzey Avrupa Müdürü Andrew Flintham ise Balear ve ve Kanarya adalarının yeşil listeye geçebileceğine işaret etti.

Esas önemli kararlar 28 Haziran’da açıklanacak

Ancak bazı kaynaklar ise 7 Haziran'da büyük çaplı bir açılma olmayacağına işaret ediyor. Kaynaklar, 7 Haziran güncellemesinde bazı destinasyonların yeşil listeye girebileceğini belirtirken, ancak asıl önemli olanın 27 Haziran'daki güncelleme olacağına işaret etti. Yani 27 Haziran'da alınacak seyahat kararları, esas olarak 14 Haziran'da açıklanıp 21 Haziran'da yürürlüğe girecek olan 'ülke içinde tam normalleşme' planıyla bağlantılı olacak.

Her şey 21 Haziran’a bağlı

Bu nedenle hükümete yakın kaynaklar, ''Her şey 21 Haziran'a bağlı. 28 Haziran'da seyahat ve havacılık sektörleri ne açıklanacağını 21 Haziran belirleyecek. Bu karar ortaya çıkıncaya kadar hiçbir şey netlik kazanmayacak.'' dedi.

ABD ile İngiltere’nin anlaşma yapması gündemde

Öte taraftan, önümüzdeki hafta Cornwall'de düzenlenecek G-7 zirvesinde ABD Başkanı Joe biden ile bir araya gelecek İngiltere Başkanı Boris Johnson'un, ABD ile 'aşılanmış turistlerin kısıtalamalardan muaf tutulması için bir anlaşma yapabileceği ifade edildi.



Bu Haber 02.06.2021 - 13:03:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.