İngiliz turizmciler son seyahat güncellemesi için ne dedi?

İngiliz turizmciler son seyahat güncellemesi için ne dedi?
İngiliz tur operatörleri, yapılan seyahat güncellesini memnuniyetler karşılasa da, yeşil listeye eklenen birkaç destinasyonun pandemi koşullarında iş yapmak için yeterli olmadığını belirtti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiliz hükümetinin Türkiye'yi bir kez daha kırmızı listede bıraktığı son seyahat günsellemesi memnuniyetle karşılansa da, pandemi koşullarında iş yapmak için yetersiz bulundu.

İngiltere'nin son seyahat güncellemesinde Azorlar (Portekiz) Kanada, Danimarka, Finlandiya Lihtenştayn, Litvanya, İsviçre yeşil listeye eklenmişti.

Uzmanlaşmış yüzlerce tur operatörünü temsil eden Aito'nun genel müdürü Martyn Sumners şunları söyledi:

“Ya sektörü destkleyin ya da faaliyet göstermemize izin verin”

"Son seyahat güncellemesi bir kez daha çok etkileyici. Seyahat endüstrisinin kendine bağlı olmayanlar nedenlerden dolayı büyük sıkıntı yaşadığını hükümet ne zaman anlayacak? 7 destinasyonun yeşile alınması ve Avrupa'daki popüler destinasyonların kırmızıya taşınmaması olumlu ancak vaka sayıları İngiltere'nin altında olan Afrika ve Güney Amerika'nın kırmızıda bırakılması düş kırıklığı. Hükümet ya pandemi koşullarında sektörün faaliyet göstermesine izin vermeli, ya da sektörü desteklemeli.

Destek olmazsa iflaslar devam edecek”

Destek olmazsa işletmeler eylül sonuna kadar iflas etmeye devam edecek. Bu koşullarda ne tur operatörleri ne de seyahat acenteleri ayakta kalabilir. Bir sonraki poundun nereden geleceğini bilmeden şirketler nasıl borçlanır ya da borçlarını öder? Günün sonunda kaybeden müşteriler olacak. Çünkü daha az rekabet daha yüksek fiyat demektir. Bu şekilde devam ederse İngiltere ekonomisi de milyarlarca pound kaybedecek."

“Türkiye aramaları yüzde 20 artmıştı”

Her şey dahil tatil köyü işletmecisi Club Med ise yeşil listeye yapılan mütevazi eklemenin Avrupa'nın geri kalanının dışarıda bırakılması anlamına geldiğini kaydetti. Şirketin İngiltere ve Kuzey Avrupa Müdürü Estelle Giraudeau, "İngiltere'den yeni bir seyahat güncellemesi ve seyahat sektörüne vurulan yeni bir yıkıcı bir darbe. Her defasında yılın geri kalanını kurtarmak için bu güncellemelere bel bağlıyoruz. Avrupa yaz boyunca kısıtlamasız olarak yola devam ederken, milyon başına görülen vaka sayısı Birleşik Krallık'tan daha düşük olan Türkiye gibi popüler destinasyonlar kırmızı listede tutuldu. Türkiye'nin sarı listeye geçmeyi beklediğini açıklamasının ardından Club Med'in Türkiye sayfasına dönük trafik yüzde 20 artmıştı. Bu popüler destinasyon için İngiliz tatilcilerden hala büyük bir iştah olduğu açık." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 28.08.2021 - 08:32:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sefer Ustabas 28.08.2021 - 11:20

    Gercekden ingiltere bir oyun pesinde , Turkiyeye umut verip Yani sol gosterip sag vurdu Boris Bazi ulkeler ingiltere den daha iyi ama malesef ingiltere Boyle yapiyor. Arti Burda ingilterede. CRP test yaptirmak zorundasin £100 Ben fillandaya gidecekdim ayin 1 eylul CRP mecbur olmam lazim olacagini ogrendim. Bileti iptal etdim. Hemde yesil olanulke Bu CRP test banka soyguncusu. Devlet iyi para kazaniyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.