İngiliz turizmciler hükümetin yeni kararı için ne dedi?

İngiliz turizmciler hükümetin yeni kararı için ne dedi?
İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, ülke ekonomisini desteklemek için bazı meslek gruplarının ve ''yüksek değer'' taşıyan iş seyahatçilerinin karantinadan muaf tutulacağını açıklamıştı. İngiliz seyahat sektörü, düzenlemeye ilişkin değerlendirme yaptı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Daha sonra istisnaya ilişkin detaylar paylaşan Bakanlık, karantinadan muaf tutulacak ''yüksek değerli'' iş seyahatçilerinin İngiltere'deki istihdamın yüzde 50'den fazlasını sağlayan, İngiliz ekonomisi için kritik önemdeki sektörlerle ilgili seyahatleri kapsayacağını duyurdu. Açıklamada, ''Kişiler, belirli bir iş faaliyetini üstlendiklerinde ve o iş faliyetinin gerektirdiği şekilde başkalarıyla görüşmek için kısıtlamadan muaf tutulacaklar.'' denildi.

Muafiyet, belirli performans sanatçılarını, TV yapım ekiplerini, gazetecileri ve 'seçkin sporcuları' da kapsıyor.

İngiliz hükümetinin aldığı kararın doğru yönde atılmış bir adım olduğunu belirten BTA CEO'su Clive Wratten, iş seyahatlerinin tamamının karantinadan muaf tutulması gerektiğini söyledi. Wratten, ''Mühendisler, insani yardım çalışanları, perakende alıcıları ve diğer profesyoneller İngiltere ekonomisi için son derece önemli.'' dedi.

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını açıklayan Focus Travel Partnership CEO'su Abby Penstonn ise, ''Anca bir püf nokta bar: bu sadece 'yüksek değerli' iş seyahatlerini kapsıyor. Biz yılda 1 milyar pound ciro yapan 60 seyahat yönetim şirketini temsil ediyoruz. Petrol kulesi çalışanları, inşaat mühendisleri, imalatçılar, sanat, medya, ve gazetecilik alanındaki insanlara hizmet veriyoruz. Ancak karar, KOBİ ölçeğindeki bu işletmeleri kapsamıyor.'' dedi.

Flight Centre CEO'su Chris Galanty, 'yüksek değerli' olarak tanımlanan çemberin dışında kalan iş seyahatçilerinin düzenlemeyle dışlandığını kaydetti. Birkaç aydır iş seyahatlerinin karantinadan muaf tutulması için hükümete çağrıda bulunduklarını kaydeden Galanty, kararın iş seyahatlerinin önünü tamamen açacağını umduğunu söyledi. Galanty, ''Yüksek değer' kriteri, şirketlerin başarılı operasyonlar yapmasını sağlayan pek çok kişinin karantinaya gireceğiniz gösteriyor.'' dedi

Advantage Travel Partnership ise, hükümetin 'yüksek değerli' iş seyahati tanımını açıklığa kavuşturması gerektiğini belirtti. Şirket, konunun netleşmesinin ardından bu doğrultuda müşterilerini bilgilendireceğini ifade etti.



Bu Haber 05.12.2020 - 12:12:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.