İngiliz turizmciler 2019 sezonu için ne diyor?

İngiliz turizmciler 2019 sezonu için ne diyor?

10 İngiliz seyahat uzmanı, yıl sonu değerlendirmesi yaparak 2019 yılı için beklentilerini anlattı. 


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere seyahat pazarının önde gelen oyuncuları, 2019 beklentilrini açıkladı. Değerlendirmelerde Brexit'e ilişkin kaygıların seyahat sektörü üzerinde beklendiği kadar etkili olmayacağı görüşü öne çıkarken, Türkiye ve Mısır'a dikkat çekiliyor.

STEVE ENDACOTT, TELETEXT HOLIDAYS BAŞKANI

Brexit’in belirsizlik süreci ve akaryakıt fiyatlarının 75 dolardan 50 dolara düşmesi havayolu firmalarının uçuş kapasitelerinin pazar fiyatları ile dengede tutmasını sağlayabilir. Ocak ayında yapılacak referandum genel seçimler kadar olmasa da turizmi etkileyecektir. Bu noktada önemli olan tatilcilerin güvenini kazanmak olmalı.

TOM DAVİES, BROADWAY SEYAHAT PAZARLAMA BAŞKANI

Yedi yıllık dikkat çekici bir düşüşün ardından, Mısır'daki oteller ve uçuşlar her zamankinden daha uygun fiyatlara gelebilir. Bu da indirimli fiyatların cazip olduğu dört ve beş yıldızlı her şey dahil otellerde hızlı bir artış görülmesini sağlayabilir. Mısır'da tatil yapmanın maliyeti, Avrupa'nın pek çok yerine kıyasla daha ucuz. Mısır'ın ılıman bir iklime sahip olması, kışın da güneşli tatiller yapmak isteyenler için güzel bir alternatif. 

JOHN MCEWAN, EFR BAŞKANI

Yaşanan istikrarlı durum eğlence ve seyahat pazarının da büyümesini devam ettirebilir. İngiliz tatilciler, Brexit’e rağmen tatilcilerin seyahat seyahat etmeye devam edeceğini belirtti.

Deloitte’un hazırladığı yıllık rapora göre 2019 yılı için olumlu bir görünüm var, ileriye dönük yapılan rezervasyonlarda bunu doğrular nitelikte. Sterlin kurundaki dalgalanmaların sadece tatil sürelerini kısaltacağını düşünüyorum. 

DEREK JONES, DER TOURİSTİK İNGİLTERE CEO’SU

Tahmin yapmanın en zor olduğu yıllardan biri kesinlikle 2019. Ekonomik belirsizlikler sebebiyle tatilciler güvendikleri bildikleri markalar ile seyahat etmek isteyebilir. Mısır yeniden canlanacak. Özellikle Nil Nehri üzerindeki kruvaziyer turzimi daha da gelişecek. Önemli spor etkinliklerine ve ABTA Konvansiyonuna ev sahipliği yapacak olan, Japonya turizminde de önemli bir büyüme görülecek. 

NİCOLA PAYNE, CRUİSE PLUS BY TRAVEL 2, ÜRÜN VE TİCARET MÜDÜRÜ 

Yeni hatların açılması ve şirketlerin işini iyi yapması sebebiyle kruvaziyer turizminde önemli bir artış görülebilir. Özellikle aileler kruvaziyer tatillerine büyük ilgi gösteriyor. İçecek, yemek ve eğlence paketleri kruvaziyer tatillerinde pazarlık haline getirilebilecek konular arasında olabilir. 

ALAN HARDİNG, ON THE BEACH PAZARLAMA DİREKTÖRÜ

2018’de yıldızı parlayan Türkiye'nin, destinasyon arayanlar arasında popülerliğinin 2019’da artması bekleniyor. Türkiye, deniz temalı tatil imkanları ve bol güneşli olması sebebiyle tatilcilerin paralarının karşılığını tam anlamıyla alabilecekleri bir ülke.

Yaz sezonunun uzun olduğu İspanya’da bulunan Mainland ve Mayorka gibi destinasyonları da popülerliğini arttıracak gibi görünüyor. 

TİM FRYER, UK & FRANCE STA TRAVEL ÜLKE YÖNETİCİSİ 

Brexit ile ilgili belirsizlik sürecinden dolayı tüketiciler seyahat danışmanlarından daha fazla tavsiye ve uzmanlık arayabilir. Farklı ülkelerinin kültürlerini keşfetmek, farklı deneyimler yaşamak için seyahat eden genç gezginlerin de tatil rezervasyonlarında artışa sebeb olacağını düşünüyoruz.

ANDY STARK, GLOBAL TRAVEL GROUP GENEL MÜDÜRÜ

Brexit söz konusu olduğunda daha pozitif olma taraftarıyız. Mart ayındaki rezervasyonlarda elbetteki bir çekince olacak ancak çok önemli bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Tatil rezervasyonları ile Brexit’in doğrudan ilişkili olduğu henüz kesinleşmedi. Bu sebeple insanların tatil rezervasyonu yapmaya devam edeceklerinden eminiz.

JO RZYMOWSKA, CELEBRİTY CRUİSES İNGİLTERE, İRLANDA VE ASYA BAŞKAN YARDIMCISI VE GENEL MÜDÜR YARDIMCISI 

Uzun mesafeli destinasyonlar seyahat popülerliğini arttırmaya devam ederken, Asya ve Güney Amerika da daha popüler birer destinasyon haline gelecek. Gezginlerin seyahat tutkusu harcamaların artmasını sağlayacak.

Alaska gibi bölgelere yapılan deniz yolcukları için önemli talep artışları var. Siyasi belirsizlik ve kargaşaya rağmen İngiltere ve İrlanda da popülaritesini koruyor. Avrupa’daki gemi seyahatleri de yine en çok tercih edilen seyahatlerden olmaya devam edecek. 

ASHLEY PİLKİNGTON, GOLD MEDAL ABD VE KARAYİP ÜRÜN MÜDÜR YARDIMCISI

2019 ABD piyasası tamamen eğlence üzerine kurulu olacak. Döviz kurundaki dalgalanmalar işleri biraz zorlaştırsa da tatilciler planlarını son dakikaya bırakıp risk almak yerine erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeyi tercih ediyor. 

Florida tema parkları, bölgedeki yeni cazibe merkezleri ve oteller nedeniyle popülerliğini önemli ölçüde arttırdı. Universal Studios, yeni Harry Potter yolculuğu ile birlikte üç yeni otele ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Disney, yıl sonunda yeni Star Wars cazibe merkezini açarak bölgenin popülerliğini daha da arttıracak.



Bu Haber 31.12.2018 - 12:37:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.