İngiliz turistler, tatilden 3 yıl sonra 'zehirlendik' diye dava açıyor

İngiliz turistler, tatilden 3 yıl sonra 'zehirlendik' diye dava açıyor

Tatil yaptıkları otellerde sahte mağduriyetler uydurup otellere tazminat davası açmakla ün salan İngiliz turistler, bu sefer de TUI üzerinden Mısır'daki bir oteli hedef aldı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Üç yıl önce tatil yaptıkları otelde zehirlenmişler

36 kişiden oluşan İngiliz tatilci grubu, 2019 yılında tatil yaptıkları Hurghada'daki Jaz Aquamarine Hotel'de mide semptomlarına yakalandıklarını ve bunun birkaç ay devam ettiğini ileri sürerek TUI'ye dava açacağını açıkladı.

Rahatsızlanan misafirlerden 4'ünün hastaneye kaldırıldığı diğerlerinde ise giardiasis (kunduz ateşi), koli basili ve shigella görüldüğü iddia edildi.

Hukuk firması: Endişe verici

Davaya bakan hukuk firmasının yetkilisi Hannah Clifford, bu kadar insanın bir otelde zehirlenmesinin endişe verici olduğunu söyledi. Bu tip hastalıkların uzun vadede daha ciddi hastalıkları tetikleyebileceğini ileri süren Clifford, TUI'nin şu ana kadar kendileri iletişime geçmediğini söyledi.

İngiliz tatilcilerin bu konuda imajı bozuk

Hukuk firmalarının tetiklemesiyle tatil yaptıkları otellere dönük sahte mağduriyet davaları açmakla ünlü İngiliz turistler hem destinasyonlardaki işletmeleri hem de tur operatörlerini ve acenteleri zor durumda bırakıyordu. Bu durumun önüne geçmeye çalışan İngiliz hükümeti, bir yasa çıkarmış ve tatilde sahte hastalık/mağduriyet iddiasında bulunanlara para ve hapis cezası getirmişti.

Türkiye'deki oteller de, uzun yılardır İngiltere'de açılan reklamasyon davaları ile boğuşmak zorunda kalıyor ve pek çoğu büyük tazminat cezaları ödüyor.







Bu Haber 24.06.2022 - 11:21:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.