İngiliz turistler seyahat motivasyonunu kaybetti

İngiliz turistler seyahat motivasyonunu kaybetti
Yapılan yeni araştırmaya göre, İngiliz halkının seyahat motivasyonunu iyice geriledi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Service Science and Kantar'ın İngiliz yetişkinlerle Travel Weekly için yaptığı araştırmaya göre, halkın yalnızca yüzde 5'i ''ilk fırsatta tatile çıkacağım'' diyor. Katılımcıların yüzde 31'i ''Önümüzdeki yılın nisan ayına kadar yurt dışı tatiline çıkacağım'' derken, bunların yalnızca yüzde 15'i (genele göre yüzde 5) ilk fırsatta tatile çıkacağını beyan etti.

‘’Trafik lambası sisteminden dolayı yurt dışı seyahat zor’’

Katılımcıların yüzde 30'u duruma göre hareket edeceğini (bekle-gör) belirtirken, yüzde 26'sı trafik lambası sistemi kullanılanılmasından dolayı uluslararası seyahate çıkmanın olası olmadığını kaydetti. Geri kalan yüzde 29'luk kesim ise, ne zaman seyahate çıkabileceği konusunda hiçbir fikrinin olmadığını açıkladı.

Yaş ilerledikçe güven de düşüyor

Araştırmaya katılanların verdiği yanıtlar yaşa göre ciddi farklılıklar gösteriyor. 54 yaş altı İngilizlerin yüzde 18'i ilk fırsatta tatile çıkacağını söylerken, 65 yaş üstü grupta bu oran yüzde 5'e geriliyor. Oran 35 yaş altı grupta yüzde 20'ye ulaşsa da, 35 yaş ve üzeri tüm insanlarda ortalama yüzde 14 olarak kayıtlara geçti.

‘Bekle gör’ eğilimi ağır basıyor

45 yaş altındaki her 100 kişiden 26'sı rezervasyon yapmadan önce seyahatler yeniden başladıktan sonra işlerin nasıl gittiğini görmek istediğini (bekle-gör) belirtirken, 55 yaş ve üzerinde bu oran yüzde 39 olarak ölçüldü.

45 yaş altı katılımcıların yüzde 11'i 'trafik lambası sistemi yürürlükte olduğu sürece tatile çıkmayacağım' dedi. 45 yaş üstünde ise bu oran yüzde 19 oldu.

Araştırmadan genel olarak elde verilen göre, 35 yaş altı her 100 kişiden 37'si yurt dışına tatile çıkma konusunda kendinden emin olduğunu ifade ederken, bu oran 35-55 arası yaş grubunda yüzde 31'e, 55 yaş üstünde ise yüzde 20'ye geriliyor.



Bu Haber 16.06.2021 - 14:43:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.