İngiliz turist Marmaris’teki otelde yaşadıklarını Turizm Güncel’e anlattı 

İngiliz turist Marmaris’teki otelde yaşadıklarını Turizm Güncel’e anlattı 
Tatil için İngiltere'den Marmaris'e gelen İngiliz turist, FTI'ın iflas etmesi nedeniyle otel tarafından alıkonulduğunu söyledi. Tatili kabusa dönen İngiliz turist, başından geçenleri Turizm Güncel’e anlattı.

Turizm Güncel - Özel Haber

Tatilini Loveholidays’ten satın aldı

31 Mayıs Cuma günü üç gecelik bir tatil satın alarak İngiltere'den Marmaris'in Turunç Mahallesinde bulunan Meril Club Otele gelen  Khaled  isimli İngiltere vatandaşı, FTI'ın iflas başvurusu sonrası otelde alıkonulduğunu, tatili satın aldığı şirkete (Loveholidays) tam ödeme yapmasına rağmen kendisinden zorla ödeme alınmaya çalışıldığını ileri sürdü. Khaled, tüm bunları yaşamasının nedeninin ise, Loveholidays'in Türkiye partneri Meeting Point olduğunu söyledi.

Öncesinde Marmaris’te gasp edildi

Konuyla ilgili olarak Turizm Güncel'e açıklama yapan Khaled, "Cumartesi günü geldiğim Marmaris'te tatilim zehir oldu. Önce bir restorana gidip yemek yedim ve bir iki kadeh bir şeyler içmek için Barlar Sokağına gittim. Orada harika insanlarla tanıştım. Ancak otele dönerken bir grubun saldırısına uğradım ve gasp edildim. Marmaris Limanı yakınındaki karakola gidip derdimi anlatmaya çalıştım ama dil bilen kimse olmadığı için bana yardımcı olmadılar. Sonra da beni bir taksiye bindirip otele gönderdiler. Telefonumu geri almaları için benimle olay yerine gelmeleri için yalvardım ama bunu yapmadılar." dedi.

5 saat bekledim, tercümana 30 pound ödedim

Ertesi gün olanları otelin resepsiyonundaki yetkiliye anlattığını ve kendisine tekrar karakola gidip şikayette bulunması gerektiğinin söylendiğini kaydeden Khaled “Pazar günümün tamamını karakolda geçirdim ve kimse bana yardımcı olmadı. İngilizce konuşan birisi için 5 saat bekledim. Sonunda cebimden 30 pound vererek bir tercüman tuttum. Şikayette bulunabilmem içim hastaneden rapor almam gerektiğini söylediler. Beni hastaneye götürecek polis memurunu 2 saat bekledikten sonra, oraya gitmek için bir taksi tutma gerektiğini söylediler. Öyle yaptım. Ancak bir sorun vardı. Pasaportum yanımda değildi ve şikayet dilekçesinin tamamlanabilmesi için pasaport numarasına ihtiyaç vardı. Bu nedenle akşam 17.00'de tekrar karakola gittim.” diye konuştu.

“Onlara, yaptığım ödemenin onayını gösterdim”

Khaled, Turizm Güncel’e şu bilgileri verdi: 

Tüm bunları yaşamam otel sahiplerinin tesisten ayrılmadan önce bana daha kötü bir deneyim yaşatmalarını engellemedi. Otel sahipleri ve çalışanları, tatilimin tüm parasını önceden ödeyerek geldiğimi bilmelerine rağmen, yeniden ödeme yapmamı istediler. Onlara yaptığım ödemenin onayını göstermiş olmama rağmen tatili satın aldığım şirketin yönetime (iflas süreci) girdiğini söylediler. Karımı aramama izin verdiler. Karımı aradığımda Loveholidays'in faaliyetlerine normal şekilde devam ettiğini, bunun açıkça bir yalan olduğunu gördüm. Onlara bunun müşteri ile otel arasında değil, işletmeler arasındaki bir sorun olduğunu anlattım ama benim otelde çıkmama izin vermediler. Bana kaba ve çirkin davrandılar. Orada hayatımın en kötü 48 saatini yaşadım. Aklıma geldikçe şimdi bile ağlamak istiyorum.

“Fiziksel müdahale ile otelden ayrılmamı engellediler”

Ben otelden ayrılmaya çalıştığımda beni fiziksel müdahale ile engellediler. Bunun üzerine 'eğer gitmeme izin vermiyorsanız polisi arayın' dedim. Yaklaşık bir saat boyunca tereddüt ettikten sonra polisi aradılar. Beni gasp şikayetimle ilgili işlemler için önce Marmaris'e, oradan da havalimanına götürecek transfer aracının gelmesinden kısa süre sonra jandarma otele geldi. Transfer yetkilisi de otelin beni neden bırakmadığına anlam veremedi. Çünkü transfer için de ödeme yapılmıştı. Daha sonra jandarma beni karakola götürdü ve otel sahipleri yeniden ödeme yapmadığım için başımın belada olduğunu bana hissettirdi.

İngiliz Büyükelçiliği devreye girdi

Ben de bu noktada İngiliz Büyükelçiliğini devreye soktum. Şuna inanıyorum ki, İngiliz Büyükelçiliğini olaya dahil etmeseydim uçağımı kaçırmakla kalmaz, bir de parasını zaten ödediğim tatil için yeniden ödeme yapmak zorunda kalırdım. 

Büyükelçilik, beni iradem dışında alıkoymamaları ve ihtiyaç duyulan resmi işlemlerin bir an önce tamamlamaları için  otel sahipleri üzerinde baskı kurdu. Çünkü dövüldüğüm ve iPhone telefonumun çalındığı olayla ilgili şikayet süreci için hala Marmaris Jandarma Karakoluna gitmem gerekiyordu. 

Beni en çok üzen şey ise, Marmaris'te polisin bana karşı tavrı oldu. Karakola gittim ancak şikayet dilekçem ile ilgili raporu bana vermediler. 

Otelin sahipleri ödeme yapmadan otelden ayrılamayacağımı söyledi. Üstelik rezervasyon sağlayıcım aracılığıyla tüm ödemeleri yapmış olmama rağmen.

Rahma Khaled

“Bunu başka insanlara da yaptılar”

Bunu yaptıklarını doğrulayabilecek başka insanlar da var. Üstelik çoğu kişi tatilinin ortasında bu durumla karşılaştı. Benim şanssızlığım, otelden çıkarken ve uçuşuma sınırla bir zaman varken bunları yaşamış olmam. 

Otelin bana yaptığı bir şey de, beni jandarma karakolundan havalimanına kadar taksi tutmak zorunda bırakması. Aksi taktirde uçağımı da kaçıracaktım.

Başka otellerde benzer olaylar yaşandığına ilişkin videolar da sosyal medya platformlarına düşmeye başladı.”

Otel müdürü para olayını önce yalanladı, sonra topu MP’ye attı

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız Meril Otelin müdürü ilk önce otellerinde böyle bir olay yaşanmadığını, müşteriden para istenmesinin söz konusu olmadığını, sonrasında ise Meeting Point (MP) yetkililerinin kendilerine ‘ödemeyi müşteriden al’ dediğini ileri sürdü. Otelin sahibi ise, haberi yayınlamamızın bizim için iyi olmayacağı ifadelerini kullanarak editörümüzü üstü kapalı tehdit etti.


Bu Haber 05.06.2024 - 08:27:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rezalet

    Guneyyy 06.06.2024 - 02:55

    Turk turızmının geldıgı durum bu hıc bosuna kendımızı kaf dagında gormeyelım

  • Turizimde geldiğimiz nokta

    Suzi34 06.06.2024 - 10:27

    Tum kıyi şehirlerimizde ve turistik kentlerimizde turist Info daha sıklaştırılmaları gerekir. Bu kentlerde çalışan Polislerin akıcı İngilizce konuşması şartı getirilmesi gerek. Günümüzde İngilizce konuşamayan Polislerin turistik kentlerde çalışamaması sağlanmalı.Bu turistin ugradığı zulüm ve kayıp telafi edilip hediye tatil verilip kayıp eşyası bulunup verilmeli yada yeni telefon hediye edilmeli.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.