'İngiliz turist alternatif arayışında, ilk sırada Türkiye var'

'İngiliz turist alternatif arayışında, ilk sırada Türkiye var'
Diana Travel Yönetim Kurulu Üyesi Burak Tombul, Brexit nedeniyle İngiliz turistin alternatif arayışında olduğunu belirterek bu alternatifler arasında ilk sırada Türkiye'nin yer aldığını ifade etti.

Brexit nedeniyle İngiliz turistin Avrupa vizelerinde sıkıntı yaşanacağı ve poundun euro karşısında değer kaybedeceğine ilişkin beklenti nedeniyle alternatif destinasyon arayışında olduğunu belirtti.

Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan Tonbul, İngiliz turistlerin Türkiye'ye yoğun talep gösterdiğini belirtti. Tonbul, "İngilizler Brexit sonrasında euro-pound paritesinde bir değişiklik bekliyor. Poundda bir düşüş öngörülüyor. Ayrıca İngilizler Avrupa vizelerinde sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyor. Bu da onları alternatif destinasyonlara yönlendiriyor. İlk sırada ise Türkiye geliyor" dedi.

İngilizlerin tatil amaçlı tercih ettiği ilk üç ülkenin İspanya, Yunanistan ve Türkiye olduğunu belirten Tonbul, "Eğer uçuş sayısı artarsa Türkiye ikinci sıraya yerleşebilir. Türkiye'ye talep bunun işaretlerini veriyor" diye konuştu.



Bu Haber 21.12.2018 - 11:27:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.