İngiliz tur operatörü 2023 Antalya hedefini açıkladı
İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen WTM Londra Fuarına katılan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Jet2’nun bu yıl Antalya’ya 400 bin misafir getirmeyi hedeflediğini söyledi.

WTM Londra Fuarın yaptığı görüşmeler ile ilgili açıklamalarda bulunan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Jet2.com ve Jet2holidays Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Müdürü Joe Taylor ile görüştüğünü söyledi.
Ortak proje yapacaklar
Kemer olarak İngiltere pazarında Jet2 ile ortak tanıtım çalışması yapacaklarını açıklayan Topaloğlu Kemer’de yapılan spor organizasyonları, yürüyüş yolları, dalış turizmi ve diğer aktiviteler hakkında Taylor’u bilgilendirdiğini ifade etti. Topaloğlu, “Kemer’e daha fazla İngiliz misafir gelmesi için görüşmemiz oldu. Kemerimizi en iyi şekilde kendilerine anlattık. Çok memnun kaldılar ve Kemer’i çok beğendiklerini söylediler. Sosyal medya platformlarında, reklam panolarında ve ilanlarda Kemer ile ilgili çalışma yapacaklarını anlattılar. Belediyemiz ile ortak bir çalışma yapmayı planlıyorlar. Özellikle Kemer’deki aktivitelere hayran kaldılar. Ortak bir proje yapmak için çalışmalara başladık. Kemer’e daha fazla İngiliz misafir getirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
2023 Antalya hedefi 400 bin İngiliz turist
Kemer Gözcü’den Şüheda Partal’ın haberine göre, Kemer’e hayran kaldığını belirten
Jet2.com ve Jet2holidays Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Müdürü Joe Taylor ise şunları kaydetti:
“Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile olumlu bir görüşme yaptık. Kemer’deki aktiviteler bizi memnun etti. 2022 yılında Antalya’ya getirdiğimiz İngiliz misafir sayısı 380 bin. 2023 yılında hedefimiz 400 bin İngiliz misafiri Antalya’ya getirmek olacak. Şu anda paket satışlarımız yüzde 70’i buldu. Geri kalan yüzde 30’u ise İngilizler kendileri satın alıyor.”
Belediye katkı sağlayacak
Topaloğlu, tur operatörü Jet2 Holidays yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdiklerine değinerek, “Güzel bir görüşme oldu. Kendileri Kemerimizi hem sosyal medya platformlarında hem de dijital ortamlarda tanıtacaklar. Ortak bir protokol imzalayacağız. Kemer’e daha fazla İngiliz misafir getirmek için çalışma yapacaklar. Belediye olarak biz de elimizden gelen tüm katkıyı yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“2023’de iyi bir sezon yaşayacağız”
İngiltere’nin en büyük tur acentelerinden olan Easyjet tur operatörü yetkilileriyle de bir görüşme yaptıklarına dikkat çeken Başkan Topaloğlu, şunları kaydetti:
“EasyJet yetkilileri Kemer’e bu yıl 75 bin turist getirdiklerini söyledi. Bu sayıyı artırmak için çalışacaklarını söylediler. Kemer’in spor destinasyonu olduğunu ve ilçemizde yapılan ulusla ve uluslararası organizasyonlardan bahsettik. Onlar da kendi müşterilerine bunları anlatacak. Burada bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. 2023 yılında iyi bir turizm sezonu geçireceğiz.”
İlgili Haberler

İspanya turizmde rekor üstüne rekor kırıyor! 8 ayda 70,3 milyonu aştı
Türkiye'nin rakip destinasyonlarından olan İspanya, 2026'nın ilk 8 aylık zaman diliminde 70 milyon 362 bin 493 ziyaretçi ağırlarken; en büyük kaynak pazarı ise İngiltere oldu.

Konaklama sektöründe fiyat artışı Eylül 2026'da enflasyonun gerisinde kaldı
Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül 2026 dönemine ilişkin enflasyon verilerini açıklarken; konaklama ve lokanta alanındaki fiyat artış oranı da netleşti.

Eylül 2026'da enflasyon ne kadar arttı? TÜİK verileri açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül 2026 dönemine ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre aylık bazda enflasyon yüzde 1,84 artarken, yıllık bazda artış ise yüzde 30’un altına gerileyerek yüzde 29,73 oldu.



%20(2).gif)

