İngiliz tatilciler 'rezervasyon yapmayın'' çağrılarını ciddiye almadı
İngiltere'de yapılan 'yurt dışı tatili için rezervasyon' yapmayın çağrılarının İngiliz tatilcilerde karşılık bulmadığı belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler
İngiltere turizm sektörünün temsilcileri, halkın resmi makamlar tarafından 'yurt dışı tatili rezervasyon yapmayın' çağrılarını reddettiğini, temmuz ayı ve sonrası için rezervasyon yaptığını açıkladı.
The Guardian'da yer alan habere göre, son olarak pazartesi günü bir grup milletvekili tarafından yapılan ''yurt dışı yaz tatili rezervasyonu yapmayın'' çağrısı İngiliz halkı tarafından reddedildi.
Turizmciler tatile çıkılacağından emin
İngiliz tatilcilerin kısıtlamaya maruz kalmadan tatil yapacağı destinasyonlara ilişkin listenin henüz hükümet tarafından yayınlanmadığı belirtilen haberde, başlangıçta açıklanacak listenin az sayıda AB ülkesini kapsamasının beklendiği kaydedildi. Haberde, ''Buna karşın turizm sektörü, İspanya ve Yunanistan gibi popüler destinasyonların haziran sonundan itibaren listeye ekleneceğinden emin.'' ifadeleri kullanıldı.
Fosun tarafından online tur operatörü olarak yeniden ayağa kaldırılan Thomas Cook'un sözcüsü David Child, ''Bu haftaki rezervasyonlarımız geçen haftaya göre yüzde 50 daha yüksek'' diyor. Sözcü, şirketin 1 Temmuz ve sonrası için tatil satışı yaptıklarını ve en popüler destinasyonların Yunanistan ve İspanya olduğunu ifade etti.
Milletvekillerinden tatil karşıtı rapor
İngiliz parlamentosundaki tüm partilerin milletvekillerinden oluşan koronavirüs parlamento çalışma grubu (APPG) pazartesi günü bir rapor yayınladı. Koronavirüsün yeni varyantlarına dikkat çekilen raporda, bu varyantların İngiltere'ye ithal edilmemesi için insanların tatil kararından caydırılması gerektiği belirtilmişti.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Booking.com davasında Türk oteller için başvuru süresi 15 Ekim'e uzatıldı
Booking'e karşı açılan toplu dava süreci Avrupa genelinde giderek büyürken, bugüne kadar 15 binden fazla otelin sürece kaydolduğu öğrenildi. Tahmini tazminat bedeli 5 milyar euro seviyesinde hesaplanırken, Türk otellerin sürece dahil olması için başvuru süreci 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

Dünya Ekonomik Forumu turizmde en iyi ilk 10 ülkeyi açıkladı: Listeye Avrupa damgası
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2026 yılına ait Seyahat ve Turizm Kalkınma Endeksi'ni yayımlarken; listenin ilk 10 sırasında Türkiye yer almadı.

easyJet'ten Türkiye seferlerine Şampiyonlar Ligi ayarı: Ek uçuşlar konuldu
İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu firması easyJet, Türkiye’de oynanacak olan Fenerbahçe-Liverpool ve Galatasaray-Aston Villa Şampiyonlar Ligi maçları için ek seferler koyma kararı aldı.



%20(2).gif)

