İngiliz gazeteden Türkiye’deki ‘güvenli turizm’e kırık not

İngiliz gazeteden Türkiye’deki ‘güvenli turizm’e kırık not
İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times, Türkiye turizmini ele alan bir haber yayınladı. Haberde, olumsuz örneklere yer verilmesi dikkat çekti.

TurizmGüncel – Dış Haberler

''Turistle tatil yelerinden uzak duruyor''

The Times gazetesinde ''Türkiye güvenli turizmle İngiltere'den turist almak için mücadele ediyor'' başlıklı Louise Callaghan imzalı haberde, ''Türkiye güvenli turizm sertifikası programıyla ziyaretçileri çekmeyi planlıyordu. Ancak turistler tatil yerlerinden uzak duruyor.'' denildi.

2029 yılında Türkiye'yi 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği ve ziyaretçi balına 666 dolar harcadığı belirtilen haberde, Türkiye'nin turizmden 35 milyar dolar gelir elde ettiği de hatırlatıldı.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi:

Türkiye turistleri koronavirüse karşı koruma sözü verdi. 50 oda ve üzeri otellerin, 132 kriterden oluşan 'güvenli turizm' sertifikasını alması zorunlu hale getirildi. Bu planla Türkiye, İngiliz hükümeti tarafından 'düşük riskli ülkeler' kategorisine girdi. İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye'nin havalimanlarında ve otellerde aldığı önlemlerden etkilendiğini söyledi.

''132 kriterin çoğunun uygulanmadığını gördük''

Times gzetesi Türkiye'nin güneybatı sahilindeki 5 yıldızlı oteli ziyaret etti. Güvenli turizm sertifikasına sahip bu otelde, 132 kriterin çoğunun uygulanmadığını gördük. Sadece birkaç turist maske takıyordu ve restoranlarda ve barlarda sosyal mesafeyi korumak imkansızdı. Oteldeki doluluk yüzde 30'du ve misafirlerin çoğu Ruslarla Türklerden oluşuyordu.

''İstanbul Havalimanı'ndaki test merkezi kaotik''

Türk yetkililer, havalimanlarına termal kamera koyduklarını ve ateşi 37.8 dereceden yüksek olanları Covid-19 testine aldıklarını açıkladı. Fakat iki saatte testi verdiği söylenen İstanbul Havalimanı'ndaki test merkezi oldukça kaotikti ve Türkçe konuşamayan yabancıların test sonucunu 6 saatten önce alması 6 saatlik bir deneyim gerektiriyor.

Virüsten çok ekonomik endişe taşıyorlar

Türkiye'nin güneybatı sahillerindeki otelciler ve restorancılar, Covid-19'un getirdiği sağlık riskinden çok, virüsün yarattığı ekonomik etkiden endişe duyduğunu söyledi. Belek'te Red Castle isimli pub'ın sahibi Halil Halipçi, ''Haftalarca burada tek turist bile görmedik. Burada günde ortalama 150 turist ağırlardık. Bu işte bundan daha kötü bir dönem yaşamadım.'' dedi.



Bu Haber 21.07.2020 - 13:58:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kerem irfan 21.07.2020 - 10:08

    İlhinç yorum ; “Oteldeki doluluk yüzde 30'du ve misafirlerin çoğu Ruslarla Türklerden oluşuyordu.” Rus müşteri yok,herhalde Trakyalı soydaşlarımız ile karıştırmış ))

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.