İngiliz gazete: Thomas Cook'un borcu, şirketin değerini aştı

İngiliz gazete: Thomas Cook'un borcu, şirketin değerini aştı

Avrupa'nın ikinci büyük seyahat grubu Thomas Cook'un hisseleri, üst üste yapılan iki karlılık uyarısının ardından, son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

The Guardian'da yer alan habere göre, peş peşe yapılan iki karlılık uyarısının ardından, mayıs ayında 2.2 milyar euro olan, Thomas Cook'un pazar değeri 300 milyon pounda geriledi. Bununla beraber, şirketin 2020 euro cinsinden tahvillerinin fiyatı, 71.371 pound gibi rekor dip seviyeye düştü. Thomas Cook'un şu andaki piyasa değerinin, borçlarını (389 milyon pound) yazan gazete, ''Thomas Cook yatırım yapılabilir seviyenin altına düştü.'' ifdesini kullandı.

Thomas Cook CEO'su Peter Fankhauser ve geçici finans sorumlusu Sten Daugaard bu hafta, şirketin finansal durumu konusunda endişeli olan yatırımcılarla bir araya geldi.

Yatırımcılarla bir araya gelen Thomas Cook yöneticilerinin gelecek yılla ilgili daha az detay verdiği, Brexit etkisi veya Türkiye gibi major bir paket tur destinasyonunda yeni bir krizin ortaya çıkma endişesinin yatırımcıları iyice tedirgin ettiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir değerlendirme yapan Alman broker Berenberg, 400 milyon poundluk bir kaynak yaratılamamsı durumunda Thomas Cook'un yatırım yapılamaz olduğunu ileri sürmüştü.


Bu Haber 04.12.2018 - 16:59:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.