İngiliz gazete: Tatile Türkiye'ye gidin çünkü...

İngiliz gazete: Tatile Türkiye'ye gidin çünkü...
İngiliz The Sun gazetesi, pound karşısında en büyük değer kaybını TL'nin yaşadığını, bu nedenle İngilizler için Türkiye'ye tatile gitmenin ekonomik olduğunu yazdı.

TurizmGüncelk - Dış haberler

"İngiliz tatilciler doğru zamanda doğru yerde tatil yaparlarsa, paraları ile çok daha fazla şey satın alabilirler" diyen The Sun gazetesi, Post Office'in yaptığı Holiday Money Index 2021 araştırmasına göre poundun en çok değeri TL karşısında kazandığına dikkat çekti.

Pund TL karşısında yüzde 73 değer kazandı

2020'nin başından bu yana poundun TL karşısında yüzde 73 değer kazandığı belirtilen haberde, "İngilizler 2020 yılına kıyasla Türkiye'de 500 pound harcayarak ekstradan 210 poundluk şey satın alabiliyorlar." ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca poundun en çok hangi para birimleri karşısında değer kazandığına da değinildi. Buna göre İngiliz poundu, Jamaika doları karşısında yüzde 34, Mauritius rupisi karşısında ise yüzde 29 değer kazandı. Buna göre, 500 pound bozduran bir İngiliz 2020'ye göre ekstradan 127 Jamaika doları veya 99 Mauritius rupisi elde ediyor.

Post Office'in yaptığı araştırmaya göfre, ingilizlerin ucuza tatilyapabildiği ilk 10 ülkenin sıralaması ve bu ülkelerin para birimlerinin pound karşısında yaşadığı değer lkaybı şöyle:

İngiliz Tatilciler



Bu Haber 06.11.2021 - 12:04:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.