İngiliz ailelerden İspanya'ya kötü haber

İngiliz ailelerden İspanya'ya kötü haber

İngiliz ailelerin İspanya'nın Kanarya Adaları'na dönük tatil rezervasyonlarını iptal ettiği öğrenildi. TUI ise, alternatif olarak Türkiye ile Meksika’nın öne çıktığını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiliz ailerin, 12 yaş üstü çocuklardan çift aşı belgesi isteyen İspanya'nın Kanarya Adaları'na dönük yarı yıl tatil rezervasyonlarını iptal ettiği belirtiliyor.

Alternatif olarak Türkiye ve Meksika öne çıkıyor

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yer alan habere göre, kısıtlamalar nedeniyle milyonlarca euro gelir kaybı yaşadıklarını belirten Kanarya Adaları'ndaki otelciler, daha çok İngiliz turistin gelebilmesi için hükümetten kısıtlamaların gevşetilmesini istedi.

Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUI ise, alternatif olarak Türkiye ve Meksika'nın öne çıktığına dikkat çekti.

İngiltere PCR testini kaldırdı

11 Şubat'tan (bugün) itibaren geçerli aşılarla tam aşılı olan seyahatçiler PCR testi yaptırmadan İngiltere'ye seyahat edebiliyor. Buna karşın İngilizler, seyahat ettikleri ülkelerdeki koronavirüs kurallarına uymak zorunda. Şu anda 80 ülkenin İngiliz turistlerden PCR testi istediği tahmin ediliyor.

İngiliz aileler Kanarya Adaları tatillerini iptal etti

Travel with Kitts'ten Hazel Bryant, Omicron varyantı nedeniyle pek çok ailenin yarı yıl tatilini yeniden organize etmek zorunda kaldığını söyledi.

Kanarya Adalarının ve İspanya ana karasının 12 yaş üstü İngilizlerden çift aşı istemesi nedeniyle bu destinasyonlara seyahat edecek ailelerin yarısının planlarını değiştirdiğini kaydeden Hazel Bryant kimilerinin destinasyon değiştirdiğini, kimilerinin ise tatilini iptal ettiğini söyledi.

400 milyon euro kayıp uyarısı

Kanarya Adaları'ndaki otelciler ise, İspanya'nın kısıtlamaları gevşetmesi gerektiğini, aksi taksirde 400 milyon euro kayıp yaşanabileceğini belirtiyor. Otelciler, restoranların ve diğer mekanların kayıpları da hesaba katıldığında kaybın daha da büyüyeceğine dikkat çekiyor. Tenerife Otelciler Derneği Başkanı Jorge Marichal, en büyük pazarlarının İngiltere olduğunu ve yılda bu ülkeden 2,5 milyon turist aldıklarını hatırlatıyor.



Bu Haber 11.02.2022 - 10:11:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.