IMWF önde gelen oyuncuları Antalya’da buluşturdu

IMWF önde gelen oyuncuları Antalya’da buluşturdu
Etkinlik ve düğün sektörlerinin önde gelen oyuncuları, 1,5 yıllık aranın ardından Antalya’da buluştu.

TurizmGüncel – Antalya

Inventum Global’in Titanic Mardan Palace ve THY işbirliği ile düzenlediği International MICE and Wedding Forum’un 5’incisi Antalya’da başladı. 4 gün sürecek etkinliğe, dünyanın önde gelen MICE ve düğün acenteleri katılıyor.

Hindisdtan dünyanın en büyük düğün pazarı

Etkinlik öncesi basın toplantısı düzenleyen Inventum Global’in kurucu ortakları Bünyat Özpak-Asil Akar, IMWF’in kurucu ortağı Necip Fuat Ersoy ve Titanic Grubunun Pazarlama Müdürü Yeşim Akkiraz, Hindistan’ın 1,2 milyar nüfusuyla ekonomi alanında yükselen değer ve en büyük düğün pazarı olduğuna dikkat çekti.

Inventum Global Kurucu Ortağı Bünyat Özpak, 30-40 milyon turist ağırlayan Türkiye gibi bir ülkenin Hindistan’dan yalnızca 250 misafir alabildiğine dikkat çekti.

“Sektör yüzde 95 daraldı”

Pandemi krizinde en çok etkilenen sektörünün turizm, turizm sektörü içinde en çok etkilenen en zor toparlanan segmentin ise düğün ve etkinlik olduğuna dikkat çeken Bünyat Özpak, “Sektörün gördüğü en büyük krizdi. Yüzde 95’e dayanan kayıplar yaşandı. Şirketler iflasın eşiğine geldi, kimileri de sektör değiştirdi.” diye konuştu.

MICE ve düğün sektörünün kalifiye personeli kaybettiğine dikkat çeken Inventum Global yetkilileri, toparlanmanın 2021’in üçüncü çeyreğinde başladığını kaydetti. Yapılan değerlendirmelere göre sektör 2024’ün başına kadar 2019 rakamlarını görtemeyecek.

“Her gün 10 bin düğün yapılıyor”

Düğün segmentinin Hindistan’da ve dünya genelinde büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Inventum Global yetkilileri, pandemide bile ekonomisi büyüyen Hindistan’ın düğünlere harcadığı paranın giderek arttığına işaret ederek, “Hindistan’ın çok önem verdiği düğünler, refah seviyesinin artmasıyla önemli bir noktaya ulaştı. Gidip gördük ki, her gün 10 bin düğün yapılıyor. Siyasetçiler ve zenginler ise bu düğünleri yurt dışında yapıyor. Hindistan’da düğünlere yılda 40 milyar dolar harcandığına dair veriler var. Bu rakam Türkiye’nin elde ettiği en yüksek yıllık turizm gelirinden daha fazla.” ifadelerini kullandılar.

“Ülke olarak başarısızız”

Inventum Global’in 30-40 düğün yaptığını ve bu sayının şirket için yeterli olduğuna dikkat çeken şirketin kurucu ortakları, “Ama bu Türkiye için yeterli değil. Ülke olarak bakıldığında ortada bir başarısızlık var. Burada bir sorun var ve bu sorunu aşmamız gerekiyor. Çin’de olduğu gibi Hindistan’da da elektronik vizeye geçersek iki sene içinde bu ülkede 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşırız. 10 sene içinde de Rusya’yı yakalarız.” değerlendirmesini yaptı.

“Pazardan 2-2,5 milyar dolar pay alıyorlar”

IMWF'un kurucu ortağı Necip Fuat Ersoy, etkinliğe kaç acentenin aktıldığı ve ve bunların sektördeki pazar paylarının ne olduğu’ şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Bu yılki IMWF’a 25 ülkeden 100’ün üstünde MICE ve düğün acentesi katılıyor. Bunların hepsi kendi ülkelerinin önde gelen şirketleri. Aslında sayı 115 olacaktı ama 10-12 katımcı kovid/temaslı olduğu için katılım sağlayamadı. IMWF’a katılan bu acenteler toplamda 2-2,5 milyar dolarlık pay alıyor. Şu anda Paris Hilton’un düğününü yapan acente de Antalya’da, Hindistan'ın en büyük 3 düğünün yapan acente de.” değerlendirmesini yaptı.

Dört gün sürecek

MICE ve etkinlik acentelerinin bir araya geldiği IMWF buluşmasında acenteler 4 gün boyunca hem Türkiye’deki iş ilişkilerini hem de şahsi ilişkilerini geliştirme imkanı bulacak. Buluşma kapsamında Yeşil ve sürdürülebilir “etkinlikler”, “Post Corona dönemi toplumları: Yansımalar” gibi konferanslar, çalıştaylar ve eğlenceler düzenlenecek...



Bu Haber 18.11.2021 - 17:46:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.