İmamoğlu ve Yıldırım’dan İstanbul açıklaması

İmamoğlu ve Yıldırım’dan İstanbul açıklaması

Kesin sonucu bir türlü açıklanmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili CHP ve Ak Parti’den açıklamalar geldi.


Seçimin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen İstanbul seçimleri bir türlü açıklanmıyor. Ak Parti tarafından sürekli yeni itirazların yapıldığı ve geçersiz oyların yeniden sayıldığı İstanbul seçimleri ile ilgili hem Ekrem İmamoğlu’ndan hem de Binali Yıldırım’dan açıklamala geldi.

31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, seçimi önde kapatan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, "17 ilçede sayım bitti, şu anki fark 18 bin 742" dedi.

İMAMOĞLU: KAZANDIĞIMA İNANMASAM ÇIKAR KAYBETTİM DERİM

İmamoğlu, "Şu anda fark 18 bin 742, 17 ilçede sayım bitti. Tutanağa bağlandı, YSK sistemine girdi. Toplam 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. Toplam 318 bin geçersiz oy var. 5'te 2'si gibi bir orana tekabül ediyor. Şu anda 198 bin oy daha var. Bazı ilçelerde çok yavaş sürdüğü eleştirisi geldi. Böyle devam ederse haftalar sürer. Sonra hızlandığı haberi geldi. Benim edindiğim intibaa bu hafta sonu bitmesi gerekiyor. 18 bin ile 20 bin arası bir banda oturacak. Yüzde 5-10 yanılabiliriz. 120 bin oyda bin 200 fark etmiş" dedi. Ekrem İmamoğlu, "Ben seçimi kazandığıma inanmasam, veriler kazandığımı göstermese çıkar 'Ben kaybettim' derim" dedi.

YILDIRIM: ARADAKİ FARK BELİRLİ ORANDA AZALDI

Karşılıklı itirazların yapıldığını belirten Binali Yıldırım ise. ''Bunlar değerlendiriliyor. Bir yandan da sayımlar devam ediyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi şu anda beklemekten başka yapacak faaliyet yok. YSK bütün bu süreci yönetecek. Daha sonra da kararını açıklayacaktır. Değişik ilçelerde sayımlar devam ettiği için sürekli değişkenlik gösteriyor. Ama belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz.'' dedi.



Bu Haber 05.04.2019 - 15:22:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.