İmamoğlu açıkladı: Swissotel’in arazisi ne olacak?

İmamoğlu açıkladı: Swissotel’in arazisi ne olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Swissotel’in bulunduğu araziyle ilgili son durumu açıkladı.


Turizm Güncel

Haber Türk’te Fatih Altaylı’nın yayınına konuk olan Ekrem İmamoğlu, kentin gündemine ilişkin çok sayıda soruya yanıt berdi.

“2011 yılında 421 milyon liraya satılmış”

Swissotel’in bulunduğu arazinin 2011 yılında 421 milyon liraya satıldığını ve karşılıklı ipotekleşmeler yapıldığını belirten Ekrem İmamoğlu, “CHP’li birkaç Meclis Üyesi burayla ilgili dava açıyor. Aslında o dönem biri Hyatt diğer Swissotel arazileri olmak üzere iki satış yapılıyor ama tesadüfe bakın ki sadece Swissotel’in arazisi için dava açılıyor. Hyatt Otel'de böyle bir süreç işlemiyor ama Swissotel’de işliyor. Oradaki hukuki süreç niye sonuç bulamamış bilmiyorum.” dedi.

“Para benden önceki dönemde tahsil edilmiş ve harcanmış”

Devam eden bir davası olan araziyle ilgili konunun önlerine geldiğini kaydeden Ekrem İmamoğlu, “Satın alan taraf davayı kaybetmiş ve artık bir işlem yapılması gerekiyordu. Adam diyor ki, ‘Ver paramı al tapunu’. Biz de çağırdık. ‘Biz sana paranı veremeyiz’ dedik. Bu para benden önceki dönemde tahsis edilmiş ve harcanmış. Şunu yapabiliriz dedim. ‘Bize toleranslı bir zaman dilimi tanırsanız ben sizinle anlaşmaya varım’. Benim bazı siyasi arkadaşlarım ‘efendim mahkemeye bırakalım, uzasın’ dedi. Niye uzasın? Ben tapumu alırım daha iyi bir fiyata satarım artı sattığım fiyata da gerçekçi bir ihaleyle çok daha büyük bir para kazanabilirim. Ben bunu söyledim 'Sizinle bir iki sene sonra netleşeceğine bugünden netleşsin' dedim.” diye konuştu.

Araziyi satın alan firmaya 1 milyar 225 milyon TL ödenecek

Swissotel’in yatırımcısıyla şubat ayında bir protokol yaptıklarını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dedik ki biz sana paranı 1 sene sonra ödeyebiliriz. Ama tek şartımız var; Satış kararı da çıkarsa sizinle mutabakata varabiliriz’ ve oy birliğiyle meclisten karar çıktı. Bir iki arkadaşın itirazı var. Karar şöyle çıktı: ‘İBB olarak haziranda bir mutabakat yapma yetkisi, şubatta da satış yetkisi aldık. Satış yetkisinden itibaren bir yıl içinde paranı öderiz dedik. Şu andan itibariyle ipotek bedeli 1 milyar 225 milyon TL. Biz burayı satın alan firmaya bu parayı verdiğimiz an tapu bizim oluyor. Şu anda biz bedel araştırması yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Arazinin satışı için piyasa araştırması yapıyoruz”

Arazinin Özyeğin’e devrinin söz konusu olmadığını ileri süren İmamoğlu, “Belediye burayı geri alacak ve daha iyi bir fiyata yeni bir ihaleyle yeniden satacak. Bir takım piyasa araştırması yapıyoruz. Biz buradan ciddi bir kar elde edebilirsek satacağız. Biz birileri gibi buralardan rant ede etme konusunda sadece 16 milyon vatandaşı koruruz. Bütün işlerimiz şeffaftır. Kamuya hukuka kurumlara ve 16 milyon insan hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yapmıyoruz.” dedi.



Bu Haber 27.07.2022 - 09:43:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.