İmamoğlu açıkladı: İstanbul'da bir dönem kapanıyor

İmamoğlu açıkladı: İstanbul'da bir dönem kapanıyor

İstanbul'da bulunan Bayrampaşa Otogarı'nın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri'nin (AVTER), Otogar'ı boşaltacağını açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Otogar'ı teknokent yapacaklarını daha önce açıklamıştı. Böylelikle, 1994 yılından bu yana İstanbullulara hizmet veren Bayrampaşa Otogarı dönemi de kapanmış olacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, AVTER'in Otogar'ı 15 gün içinde boşaltacağını açıkladı.

AVTER: Yeni işletme modeli için İBB ile göüşüyoruz

Sözcü gazetesine açıklama yapan Otogar'ın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yıldırım da, belediye ile görüşme halinde olduklarını ve otogarı boşaltacaklarını söyledi. Yeni işletme modeli için İBB ile görüştüklerini de sözlerine ekledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen ay otogarı gezerek alt katlarına inmiş, oradaki düzensizliği ve tehlikeli manzarayı görünce, “Böyle bir yere çocuğum girmez, eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun çocuğu eşi buraya nasıl girsin?” ifadelerini kullanmıştı.

Otogar teknokent olacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önce otogarı teknokent yapacaklarını ifade etmişti. İmamoğlu, “Çok net ifade ettim. Daha önce birkaç sıfat içeren tanımlama olduğu için öyle ifade ettim. Dedim ki, ‘Bu güzel otogarı biz akla ve bilime peşkeş çekeceğiz.’ Nedir o? Biz burayı büyük bir yeşil alan içerisinde bilim, Ar-Ge ve teknokent merkezine dönüştürmek istiyoruz.'' açıklamasında bulunmuştu.



Bu Haber 27.08.2019 - 13:28:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.