Imagine Türkiye, The British Museum’da Türk ve İngiliz turizmcileri buluşturacak

Imagine Türkiye, The British Museum’da Türk ve İngiliz turizmcileri buluşturacak

Türkiye’nin en önemli pazarları içinde yer alan ve her fırsatta Türkiye’nin 3. ana pazarı için en büyük adaylardan olan İngiltere, Türk turizmcilerin çıkartmasına şahit olacak. Türk Hava Yolları’nın (THY) isim sponsoru olacağı Imagine Türkiye, Londra’daki dünyaca ünlü müze The British Museum’da Türk ve İngiliz turizmcileri buluşturacak.


İngiltere pazarını daha aktif hale getirmek isteyen Yalçın Avcı ve A.Haluk Özsevim, İngiltere’nin başkenti Londra’da önemli bir buluşmaya imza atacak. Dünyanın en prestijli müzeleri içinde yer alan The British Museum’da 19-20 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Imagine Türkiye ismini taşıyan etkinlik, İngiliz turizmcileri ve basın mensuplarını, Türkiye’den gelecek olan, otelciler, acenteler ve destinasyon temsilcileri ile bir araya getirecek. Turizm sektörünün yanı sıra medikal turizm yapan sağlık kuruluşları için de Imagine Türkiye etkinliğinde bir çalışma yapılıyor ve bu nedenle başlıca hastane ve sağlık turizmi yapan kuruluşlar da Londra’daki etkinlikte yerlerini alacak.

Türkiye’nin İngiltere pazarından daha fazla pay almasını amaçlayan Imagine Türkiye çerçevesinde önemli konuşmacıların yer alacağı paneller ve B2B buluşmaları gerçekleştirilecek. Etkinlik Türk ve İngiliz turizmcilerin buluşturduğu gibi önemli işbirliklerine de imkan sağlayacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Imagine Türkiye Koordinatörü Yalçın Avcı, Türkiye’nin İngiltere pazarında daha etkin olması gerektiğini belirterek, “Etkinliğimiz ile İngiltere pazarına farklı bir kapı açacağız” dedi.

İngiltere pazarının Türk turizmi için çok önemli bir potansiyel oluşturduğunu söyleyen Yalçın Avcı, “Böylesi önemli bir pazarda daha etkin olmamız gerekiyor. Çünkü İngiltere’de, World Travel Market dışında ciddi bir buluşma platformu yok. Türk turizmcilerimizin İngiliz meslektaşları ile daha fazla bir araya gelmesi ve işbirliği yapması gerekiyor. Dünyanın en önemli müzelerinden biri olan The British Museum’da gerçekleştireceğimiz Imagine Türkiye ile İngiltere ve Türkiye arasındaki turizm işbirliğine katkı sağlamak için yola çıktık. Hedefimiz Türkiye ile İngiltere arasındaki turizm hareketliliğine katkı sağlamaktır” dedi.

Imagine Türkiye Direktörü A.Haluk Özsevim de İngiltere’nin Türkiye için çok önemli bir pazar olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Evet, İngiltere’den turist ağırlıyoruz. Böylesi önemli bir pazarda turizm hareketliliğini daha da artırmalıyız. Bu noktada ülkemiz, İngiltere’de tanıtım ve işbirliği çalışmaları yapıyor. Biz de etkinliğimiz ile Türkiye’nin İngiltere’deki tanıtım çalışmalarına katkı sağlamak istiyoruz. British Museum gibi tüm dünyanın bildiği bir yerde bu etkinliği yapmak Türkiye’nin imajına katkı sağlayacaktır. Önemli bir hedef için yola çıktık. 19-20 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz etkinliğimize Türkiye’den önemli turizm markaları yer alacak.”



Bu Haber 26.01.2022 - 15:33:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.