İlker Göçhan: Hedefimiz dünyanın her yerine uçmak

İlker Göçhan: Hedefimiz dünyanın her yerine uçmak

Mavi Gök Havacılık’ın Genel Müdürü İlker Göçhan ve Genel Müdür Yardımcısı Levent Çiftçi, şirketin hedeflerini açıkladı.


Anex tarafından Antalya merkezli olarak kurulan MGA’nın (Mavi Gök Havacılık) Genel Müdürü İlker Göçhan ve Genel Müdür Yardımcısı Levent Çiftçi AirportHaber’e şirketin planları ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz ay operasyonlara başlayan Mavi Gök Havacılık Avrupa uçuşlarıyla havadaki serüvenine ilk adımı atmıştı. Şirketin kurulmasıyla birçok havayoluna da nefes olduklarını ifade eden Genel Müdür Göçhan, ‘Avrupa’nın sıkıntılı döneminde birçok havayoluna çok iyi geldik’ dedi.

MGA’nın şu an için filosunda 3 adet Boeing 737-800 tipi uçağı bulunduğunu ifade eden Göçhan, ‘3 adet de Boeing 777-300ER tipi uçağı filomuza katacağız. Bu uçaklarımız 2022 yılı bitmeden filomuza dahil olacak’ dedi.

Söz konusu uçakların 1 tanesinin modifikasyon sürecinde olduğunun altını çizen Göçhan “Filomuza katılacak 3 adet Boeing 777-300ER tipi uçaklarımızdan biri hali hazırda THY Hangarında modifikasyon sürecinde. Tamamlanmasının hemen ardından filomuza katarak operasyonlara dahil edeceğiz. Söz konusu uçaklarımız 7 adedi Business olmak üzere 520 koltuklu olacak’ ifadelerini kullandı.

“Aslında full charter uçmaktan yanayız”

Potansiyel buldukları her pazarda büyüme hedefleri olduğunu aktaran Göçhan “MGA Havacılık olarak dünyanın her yerine uçmak istiyoruz. Bu yüzden kurulduk. 777-300ER uçaklarımızla Dominik, Meksika ve Tayland gibi ülkelere ağırlık vereceğiz. Biz tatil turizmi satıyoruz ve bunu dünyanın her yerinde yapmak istiyoruz. Bu nedenle aslında full charter uçmaktan yanayız. Hangi pazarda potansiyel bulursak orada büyümek hedefinde olacağız. Aslında biz havacılığa lojistik olarak da bakıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız yoğunlaşmaya devam edecek.” Şeklinde konuştu.

“Hedefimiz sürekli büyümek”

Rusya-Ukrayna savaşını da değinen Göçhan, “Rusya-Ukrayna savaşı dünya için elbette zor bir süreç. Hatta Avrupa’daki handling krizini de düşünecek olursanız biz çok zor bir süreçte bu adımı attık. Risk olarak görülebilir ama bizim zaten burada 320 personelimiz hazırdı. Ciddi bir potansiyelin olduğunu da yok sayamayız. Bu açılardan baktığınızda riskli olarak değerlendiremeyiz. Hedefimiz sürekli büyümek olacak. Şu an için Antalya merkezli olmaya devam edeceğiz. Filomuzu büyütmek gibi bir durum oluşursa İstanbul gibi bir merkezi o zaman düşünebiliriz. Ancak şu aşamada Antalya’dayız.” İfadelerini kullandı.

“Avrupa’ya her hizmetleri konusunda nefes verdik”

Avrupa’ya yer hizmetleri konusunda yardımcı oldukları ifade eden Göçhan, “Boeing 737-800 tipi uçaklarımız için kabin ve kokpit personeli istihdamı tamamlanmış durumda. Gelecek olan 777-300’ler için ise süreci uçaklar gelmeye başladıkça sürdüreceğiz. Ancak kabin ve kokpit konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Ayrıca Türkiye’de birçok havayolu adına uçtuğumuz için Avrupa’da yaşanan yer hizmetleri krizi konusunda onlara çok yardımcı olduk. Hatta onlara bir nefes verdik.” Açıklamasında bulundu.

“Azur Air ile bağımız yok”

MGA Havacılık’ın Genel Müdür Yardımcısı Levent Çiftçi ise Azur Air konusunda yaşanan yanlış değerlendirmelere değinerek bu konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Çiftçi,  ‘Azur Air de Anex yolcularını taşıyan , MGA olarak daha önce teknik konularda hizmet verdiğimiz şirketlerden birisi ancak bizimle bir bağlantıları yok. Azur Air Rusya’da faaliyet gösteren bir şirket. Biz ise Antalya merkezli olarak operasyonlarımıza devam ediyoruz. Farklı idareciler tarafından yönetilen bu firmaların birbiriyle bir bağlantısı yoktur.’ dedi.

MGA hali hazırda Avrupa’ya 15 uçuş gerçekleştiriyor.



Bu Haber 15.08.2022 - 17:28:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.