İlker Aycı otelcilere sordu: O dar odalar, ranzalar hala duruyor mu?

İlker Aycı otelcilere sordu: O dar odalar, ranzalar hala duruyor mu?

Resort Turizm Kongresi’ne katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, konuşmasında ilginç bir noktaya değindi. Öğrencilik yıllarında dil öğrenmek için Antalya’daki otellerde çalıştığını söyleyen Aycı, ‘’O dar odalar, ranzalar hala duruyor mu?’’ diye sordu.


SunExpress’in pazar payı yüzde 56

Antalya’a düzenlenen Resort Kongresinde konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Antalya’nın 15 milyon ziyaretçi sayısıyla turist rekoru kırdığını söyledi. Kriz döneminde THY ve Lufthansa’nın iştiraki SunExpress’in ‘Türkiye’ye güven’ mottosuyla hareket ettiğini belirten İlker Aycı, gelinen noktada bu şirketin yüzde 56 pazar payına sahip olduğunu kaydetti.

SunExpress’in 2029 yılında 500 bin ilave kapasite oluşturduğunu açıklayan Aycı, ayıca THY ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan anlaşma sonrası turistik destinasyonlara başlatılan direkt tarifeli uçuşlara da dikkat çekti.

İlave kapasitenin 2 milyona çıkarılması hedefleniyor

Max krizi nedeniyle THY’nin 24 uçağının yerde olduğunu belirten İlker Aycı, THY ile SunExpress’in kapasite atışının 2019 yılında 1.5 milyon olduğunu belirtti. Aycı, 2020 yılında ilave kapasite sayısını 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

‘’O ranzalar, o küçük odalar hala duruyor mu?’’

Sektörel tecrübesine inandığı Mehmet Nuri Ersoy’la birlikte ortak vizyon geliştirdiklerini söyleyen İlker Aycı, burada tanıtımın önemine dikkat çekti. Nitelikli insan kaynağının da önemli olduğunu belirten Aycı, ‘’Ben örenciyken yabancı dilimi geliştirmek için gelip Antalya’da çalıştım. O dar odaları küçük ranzaları iyi bilirim, kaldım oralarda. Otelcilere soruyorum, o ranzalar, o küçük odalar hala duruyor mu?’’ diye sodu.

‘’Almanya’da Lufthansa kadar biz de varız’’

Türk Hva Yolları’nın Çin’de güçlü bir şekilde var olmaya mecbur olduğunu söyleyen İlker Aycı, ‘’Japon turist için ise servis kalitesi kadar güvenlik algısı da çok önemli. Ayrıca Amerika kıtasında da büyüyor, o bölgeden getirdiğimiz yolcu sayısını arttırmak isiyoruz. Latin Amerika da artık odağımızda olan bir bölge. Almanya’da Lufthansa 18 havalimanından uluslar rası uçuş yapıyor. Bizim Almanya’dan uçuş yaptığımız havalimanı sayısı ise 15. Yani neredeyse Lufthansa kadar Almanya’da biz de varız.’’ diye konuştu.



Bu Haber 29.11.2019 - 09:21:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.